Győzött a TKC a megyei rangadón

 
A Tatabányai KC nyerte a női kosárlabda amatőr NB I. Nyugati csoportjának megyei rangadóját, miután magabiztosan, 24 ponttal jobbnak bizonyult a Tatai SE-nél. Tata-Tatabánya 63:90. (2016.12.20)

Legyűrték a Tatát

Tatai SE - Tatabányai KC 63-90 (15-26, 24-25, 7-20, 17-19)
Tata, 100 néző, vezette: Szilágyi Bálint, Bódis László.
TSE: Strupka 4, Kiss Cs. 6, Kiss J. 19, Lendér 11, Somkuti 2. Csere: Tóth A., Jagicza 4, Sudár 11, Pálmai 2, Takács E. 4. Vezetőedző: Szabó Judit.
TKC: Szamosi 7/3, Csicsai 21/6, Tóth 6, Pénzes 5, Török 11. Csere: Sipos 10/6, Hevesi 26, Tolnai 4, Nagy D. Vezetőedző: Lukács Anikó, Lukács Sándor.

Az eredmény alakulása: 5. perc: 8-13, 15. p.: 28-40, 25. p.: 39-62, 35. p.: 54-76.

Az első negyedben megpróbálta ráerőltetni akaratát a hazaiakra a TKC, ez pedig olyan jól sikerült, hogy az első 8 pontot Csicsaiék szerezték. Ezt követően dobópárbaj alakult ki, melyből így is a tatabányaiak jöttek ki jobban, és már az első negyedben megnyugtatónak mondható előnyre tettek szert.
A második játékrész hazai kosárral indult, de a TKC ezúttal is produkált egy 8-0-s sorozatot. Az utolsó percek így is a TSE-nek sikerültek jobban, de két negyed után így is 12 ponttal vezetett a vendégegyüttes. A harmadik szakaszban végérvényesen eldőlt a találkozó, mivel az első hat percben képtelen volt pontot szerezni a hazai csapat, a TKC kitűnően védekezett. Harminc perc után 46-71 állt az eredményjelző táblán.

A záró felvonás tulajdonképpen már csak formalitás volt, de ezt is két ponttal nyerte a Tatabánya KC. A megyei rangadó tehát magabiztos vendégsikerrel zárult, a TSE ezzel továbbra is csak egyszer nyert a szezonban, a TKC viszont ötvenszázalékosra javította mérlegét (5 győzelem, 5 vereség).

Szabó Judit, a tataiak vezetőedője: A Tatabánya ellen a "verekedős, letarolós" játékhoz fizikálisan gyengék vagyunk. A játékvezetés az elején mindent engedett a TKC-nak, amit a végén akart visszaadni, de akkor már mindegy volt. Hajtós, agresszív meccset játszottunk, remélem ez egy kis fejlődést eredményez.
Mózes Emil, a TKC szakosztály-vezetője: Sokat tettünk a győzelemért, tavasszal szeretnénk javítani jelenleg ötvenszázalékos mutatónkon.


Forrás: kemma.hu

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió