Bravúrral indította a bajnokságot az OSE

 
Hét hónap után játszott újra bajnoki mérkőzést az OSE Lions, amely egy már-már veszni látszó összecsapást fordított meg a Sopron ellen. (2020.10:04.)

Az OSE Lions március 11. után szombat este lépett pályára újra bajnoki mérkőzésen, immár egy átalakított csapattal, de végre a saját (és ezúttal is igen lelkes) közönsége előtt. Idegesen, sok hibával kezdtek a felek, nagyon kevés kosár esett a meccs elején. A házigazda mászott ki először a gödörből és ennek köszönhetően ötpontos előnnyel mehetett az első szünetre. A második negyedet igazi erődemonstrációval kezdte az OSE, zsinórban négy sikeres akciót fejezett be zsákolással a hazai csapat.

 

A játékrész közepén azonban érkezett a holtpont, a Sopron átvette a vezetést és egy utolsó másodperces kosárral előnnyel mehetett a nagyszünetre. Az első félidő színvonalán mindkét részről érződött a hosszú kihagyás és az összeszokottság hiánya, rengeteg volt a rossz dobás, a labdaeladás, néha igaz „grundkosárlabda” folyt a pályán.

 

A harmadik negyed elejét megnyomta a vendégcsapat, előnye ekkor tíz pont fölé nőtt. Az OSE innen még visszakapaszkodott, de a negyed vége ismét a remekül játszó Thompson és Wideman vezette vendégeké volt. Miután még három perccel a vége előtt is nyolc volt közte (56-64), elúszni látszott a mérkőzés. Ekkor aztán Remy Abell a vállára vette a hazai csapatot, amely zsinórban nyolc pontot szerezve egyenlített (64-64).
A hosszabbításban sem tört meg a Lions lendülete, amely a továbbra is kitűnően játszó Abell vezérletével végül megnyerte a mérkőzést. A játék ugyan még hagyott kívánnivalót maga után, de a küzdeni tudásra – és természetesen a végeredményre – nem lehet panasz…

 

Sebastjan Krasovec: – Sok hibával játszottunk, rengeteg dobásunk kimaradt. Több alkalommal is elvesztettük a fonalat a mérkőzés során, de a végén Remy Abell vezetésével visszataláltunk a helyes útra, a hosszabbítás pedig már egyértelműen a miénk volt.

 

Kosztasz Flevarakisz: – A sérült és beteg játékosaink miatt nem tudtunk megfelelően felkészülni a mérkőzésre, ennek ellenére végig megvolt az esélyünk a győzelemre. A felkészülésbeli hiányosságok aztán a rendes játékidő végén, majd különösen a hosszabbításban jöttek ki.

 


Kosárlabda, NB I. A., férfi, 1. forduló
OSE Lions–Sopron KC 78-70 (14-9, 13-20, 16-24, 21-11, 14-6) – hosszabbítás után
Oroszlány, 900 néző, vezette: Cziffra Cs. Zs., Ádám J., Nagy V.
OSE Lions: Anderson 8, Abell 27/9, Kucsora 3, Bailey 7, Hayes 10. Csere: Anda 1, Bíró 10/9, Garamvölgyi 12/6. Vezetőedző: Sebastjan Krasovec.
Az eredmény alakulása: 3. perc: 2-4, 7. p.: 10-6, 14. p.: 22-14, 17. p.: 22-23, 23. p.: 29-42, 28. p.: 41-44, 33. p.: 50-55, 36. p.: 56-64, 42. p.: 73-64.
Kipontozódott: Bailey (40. perc).

 

Győzött az OSE

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió