XV. Kick-box Világ Kupa

 
  Május 21-24 között Szegeden rendezték meg az idei Világ Kupa sorozat második állomását. Megyénk sportolói nyolc arany-, kilenc ezüst- és 12 bronzérmet szereztek. (képünkön Fenyvesi Márta győzelme után) (2009.05.25.)
Május 21-24 között Szegeden rendezték meg az idei Világ Kupa sorozat második állomását. Megyénk sportolói nyolc arany-, kilenc ezüst- és 12 bronzérmet szereztek. (képünkön Fenyvesi Márta egyik győzelme után) (2009.05.25.)
A megmérettetésen természetesen részt vettek megyénk sportolói is. Csütörtökön délután a mérlegelés után mindenki kipihente az utazás fáradalmait. Pénteken az utánpótlás korú versenyzők kezdték meg a menetelésüket semi-contact szabályrendszerben. A lányok mezőnyében Király Mirella, a fiúknál pedig Szabó Tamás a döntőbe verekedte magát. Mirella remekül bunyózott és csak szoros küzdelemben maradt alul. Tamás viszont végig hajtva, odafigyelve egy pillanatig sem engedte ki a kezéből a mérkőzést, így a végén megszerezte az aranyérmet. Nyergesi Tamás hasonlóan a diákolimpiához, most is nagyszerűen küzdött és csak két másodpercen múlott, hogy döntőbe jusson. Már vezetett, de kissé meggondolatlanul támadásba lendült, ellenfele pedig megkontrázta, a bírók sajnos a kontrát látták találatnak, így maradt a bronzérem. Klubtársa Szabó Z. Dominik és Scheirich Réka, valamint Ébelle Fruzsina is csak a döntőbe jutásért vívott mérkőzésen maradt alul. A pénteki napot így egy arany, egy ezüst és négy bronzéremmel zárta küldöttségünk. 

Szombaton az utánpótlás korúak light-contact és a felnőttek semi-contact mérkőzései követeztek. Ébelle Fruzsina megismételte jó teljesítményét, hiszen a tegnapi harmadik hely után most a döntőbe jutott. Ott is mindent elkövetett, hogy győzzön, de ellenfele kihasználta magasságbeli fölényét, így a szépen csillogó ezüstérmet vehette át. Scheirich Réka ismét egy bronzéremmel gazdagította gyűjteményét. A juniorok ismét remekeltek. Light-contact szabályrendszerben Quintz Norbert, Bus András, Buják Tamás és Hertlik Péter is a döntőbe jutottak. A végső győzelmet azonban csak Bus Andrásnak sikerült megszereznie, a többieknek meg kellett elégedniük az ezüstéremmel. A full-contactban pedig Kocsis Bianka a juniorok, Novák Jenő pedig a felnőttek mezőnyében verekedték magukat a vasárnapi döntőkbe. Novák Jenő egy rendkívül kemény csatában verte az elődöntőben orosz ellenfelét.

 

Király Mirella remekül küzdött

Fenyvesi Márta (jobbra) lenyűgözően versenyzett

A felnőttek között a nyergesi Németh Janka és klubtársa remekül menetelve jutotta a döntőbe, ahol mindketten folytatták jó szereplésüket, azonban az első helyet csak Jankának sikerült megszerezni, Viktorral szemben a bírók enyhén szólva is elfogultak voltak. Krempf Réka, Molnár Mónika, Busa Gabriella, Fenyvesi Márta most a bronzéremig jutott. Két arany,hat ezüst és öt bronz a mai napi termés.

Vasárnap a light-contact és a full-contact mérkőzéseken szinte minden az elképzeléseinknek megfelelően alakult. Sportolóink remekeltek. Először Kocsis Bianka kezét emelték a magasba a full-contactos hölgyek 52 kg-os mezőnyében. Novák Jenő azonban vereséget szenvedett a korábbi világbajnoktól a 86 kg-osok döntőjében. Ezután azonban  beindult az aranyérem- gyártás. A hölgyeknél Krempf Réka, Molnár Mónika, Fenyvesi Márta minden mérkőzést magabiztosan nyertek. Réka a döntőben a szintén megyei Németh Jankát, Mónika egy kőkemény orosz, míg Márti a többszörös VK-győztes szlovén lányt győzte le meggyőző fölénnyel. A férfiaknál most csak Hirsch Viktor, Molnár Szabolcs és Hargitai Viktor indultak. Szabolcs nagyon nehéz mérkőzéseken keresztül jutott a fináléba, ahol megszerezte a győzelmet. Hirsch Viktor ismét begyűjtött egy második helyet.

 

Molnár Szabolcs a dobogó tetején

Szabó Tamás (jobbra) nem engedte ki kezéből a győzelmet

A vége tehát nyolc aranyérem, kilenc ezüst és 12 bronzérem. Soha rosszabbat…

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió