Utánpótlás Kick-box ob

 
 Az idén ismét az Esztergomi Kick-box SE nyerte el az utánpótlás magyar bajnoki döntő rendezési jogát. A megyebeliek kitűnően szerepeltek. Képünkön Nyergesi Tamás. (2010.06.15.)
Az idén ismét az Esztergomi Kick-box SE nyerte el az utánpótlás magyar bajnoki döntő rendezési jogát. A megyebeliek kitűnően szerepeltek. (2010.06.15.)
 
Az előzetesen várt létszámnál – a ballagások, évzárók és az érettségi miatt – kicsivel kevesebben, 244 sportoló részvételével kezdődtek a küzdelmek a Dobó gimnáziumban.
Az utánpótlás országos bajnokságon ismét nagy volt a tét. Mindenki szeretett volna aranyéremmel és egy szép kupával hazatérni, de nem ez volt az egyetlen teher. Aki a dobogó legfelső fokára állhatott fel, az egyben azt is jelentette, hogy képviselheti Magyarországot a szeptemberi Cadet- és Junior Világbajnokságon. Akinek ez a tét nem lett volna elég nagy, annak is megnehezítette a dolgát a 30 fokos hőség.
 
Kick-boxban súlycsoportonként és országonként kettő fiatal képviselheti hazáját a Világbajnokságon. Aki megnyeri a magyar bajnokságot, illetve aki a kiemelt kvalifikációs versenyeken a legtöbb pontot gyűjti az év folyamán.
 
Persze volt olyan versenyző is, aki nem a válogatottságért, csupán a pofonok ”öröméért” és a rutinszerzésért lépett a kűzdőtérre. Az ő dolguk volt talán a legnehezebb. Jól szerepelni egy olyan mezőnyben, ahol a páston szemben álló ellenfél, már évek óta űzi a sportot és számtalan versenyt nyert, nem egyszerű feladat.
 
És most nézzük egyesületenként:
A Zoltekes csapat egyik edzőjét, Hirsch Viktort kérdeztük az eredményekről:
Kapu Brigitta most először vett részt ilyen szintű versenyen. Az egy arany- és egy bronzérméről röviden és tömören: Bravó!
 
Nyergesi Tamás szinte az egész évben egységesen jó teljesítményt nyújtott, viszont az eredmények mégsem jöttek… ezidáig. Az, hogy ezen a megmérettetésen mind a két szabályrendszerben döntőzni tudott már önmagában is szép teljesítmény, és ehhez még társul, hogy light-contactban remek küzdelmét aranyéremre tudta váltani.
 
Szabó Z. Dominik sajnos most nem tudott első helyet szerezni, de az egész évben egységesen jó teljesítményt nyújtott. Így a raglista alapján képviselheti megyénk kick-boxosait szeptemberben, Belgrádban.
 
Scheirich Réka még nem találja Önmagát. Amennyiben fejben is el tudja hinni, hogy győzhet- úgy is lesz!
 
Semi-contact:
Nyergesi Tamás                    cadet I.   42kg   II. hely
Scheirich Réka                      cadet II.   50kg  III. hely
Kapu Brigitta                         cadet I.   42kg   III. hely
 
Light-contact:
Nyergesi Tamás                  cadet I.   42kg    I. hely
Kapu Brigitta                       cadet I.    42kg    I. hely
Szabó Z. Dominik               cadet II.   52kg    II. hely
 
 
A Dorogi ESE most két sportolóval képviselte magát. Közülük elsősorban a felnőtt mezőnyben is jól teljesítő Quintz Norberttől vártuk az elsőséget. Norbi, miképpen klubtársa Kummer Balázs is a döntőbe verekedte magát, ám ott – finoman fogalmazva sem élvezték a hazai pálya előnyét! Mindkét esetben csodálkozva álltunk, amikor a mérkőzés vezetője az ellenfél kezét emelte a magasba. Ez különösen Balázs esetében fájó, hiszen így nem utazhat a VB-re. Norbi az eddigi teljesítményével- ranglista vezető- már a döntő előtt biztosította a helyét.
 
Eredmények:
 
Light-contact:
 
Quintz Norbert        junior        74kg        II.hely
Kummer Balázs      junior        69kg        II.hely
 
Az Esztergomi KBSE versenyzői közül legtöbben még csak bontogatják szárnyaikat, hiszen az igen eredményes versenyzői pályafutását az elmúlt évben befejező Olasz Attila nem rég kezdett el foglalkozni velük. Ám Attila mentalitását ismerve sok örömünk lesz még ebben a csoportban- nyilatkozta Zrínyi Miklós vezetőedző.
Az „öreg” rutinos sportolók közül Szabó Tamás és Ébelle Fruzsina is a döntőbe bunyózta magát, ám valahogy ezen a napon felfelé lejtett a hazai pálya, hiszen mindkettőjüktől egy nyert mérkőzést vettek el a pontozók. Lehet, hogy a meleg, lehet, hogy egyéb okok miatt, de ezen a napon a bírók nem álltak a helyzet magaslatán.
Az utóbbi időkben megfogadtam, hogy nem foglalkozunk a bírók döntésével- próbálunk tovább keményen edzeni- de most nem tudom megállni szó nélkül a mai napon nyújtott teljesítményt, hiszen nem mindegy, hogy öt arany helyett öt ezüstöt gyűjtünk be…..- mondta felháborodottan a mesteredző.
 
Az utánpótlás utánpótlásának- Olasz Attila csoportjának ezen a versenyen elsősorban a tapasztalat szerzés volt a cél, illetve az, hogy mindenki a legtöbbet hozza ki magából.
 
- Nem volt könnyű dolgunk, hiszen itt minden csoportban számos EB-t, VB-t megjárt versenyző van. Annak ellenére, hogy néhány könnycsepp is kicsordult egy-egy fiatal szeméből azt gondolom nem lehet okom a panaszra- mondta Olasz Attila. Különösen Engelbrecht Ádám teljesítményét emelném ki, hiszen a rendkívül erős és népes mezőnyben két bronzérmet is szerzett. Hasonlóképpen Balogh Kevin is mindkét szabályrendszerben a dobogó harmadik fokára állhatott. Spisák Anett és Vígváry Viktor ezüstérme is remek teljesítmény.
Keserű Jordána szomorúan vette tudomásul, hogy súlycsoportjában Ő volt az egyedüli nevező, ezért mérkőzés nélkül kellett hazatérni.
 
Esztergomi KBSE eredmények:
Semi-contact:
Vígváry Viktor        gyermek +32kg      II.hely
Kajtár Bence                          gyermek +32kg      III.hely
Spisák Anett                           cadet I.    42kg        II.hely
Balogh Kevin                          cadet I.    28kg        III.hely
Engelbrecht Ádám cadet I.     37kg        III.hely
Keserű Jordána      cadet II.   42kg        I.hely
Hegyesi Dániel        cadet II.   52kg        III.hely
Szabó Tamás                         cadet II.   57kg        II.hely
Jánosi Máté                            cadet II.   69kg        III.hely
 
Light-contact:
Balogh Kevin                          cadet I.     28kg        III.hely
Engelbrect Ádám    cadet I.                    37kg        III.hely
Pollágh Bence                        cadet I.    42kg        III.hely
Ébelle Fruzsina       cadet II.   55kg        II.hely
Krsák Kitti                               cadet II.   55kg        III.hely
Szabó Tamás                         cadet II.   57kg        III.hely
Gózon Ádám                          cadet II.   63kg        II.hely
Gyetvai Ádám                        junior      57kg        III.hely
 
Felkészítő edzők: Hirsch Viktor, Szántó Sándor,Olasz Attila, Zrínyi Miklós
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió