Öt arany a kick-box országos bajnokságon

 
 A 2008. évi light-contact magyar bajnoki döntőt a Körmendi Dinamika SE rendezte meg a hétvégén. Megyénk versenyzői közül – az előzetes kvalifikációs versenyeken – tizenegyen szerezték meg a jogot a körmendi döntőben való indulásra. (2008.11.12.)
A 2008. évi light-contact magyar bajnoki döntőt a Körmendi Dinamika SE rendezte meg a hétvégén. Megyénk versenyzői közül – az előzetes kvalifikációs versenyeken – tizenegyen szerezték meg a jogot a körmendi döntőben való indulásra. (2008.11.12.)
Közülük sajnos Miskolczi Anett betegség miatt nem tudott rész venni az eseményen. A pénteken este lezajlott mérlegelésen sportolóink pontosan „hozták a súlyukat”. Szombaton 12 órakor megkezdődtek a küzdelmek. Először a selejtezőket bonyolították le, melynek során kiemelkedően szerepeltek sportolóink, ugyanis egyetlen kivétellel mindenki a döntőbe verekedte magát. Az „egyetlen”,  Busa Gabriellának sincs miért szégyenkeznie, hiszen a háromszoros világbajnok Marton Klárától szenvedett minimális különbségű vereséget.
És akkor a döntők: Az 50 kg-os hölgyek között az esztergomi Krempf Réka és a nyergesi Németh Janka találkozott. Most is győzött Réka rutinja és felkészültsége, bár Janka is remekül küzdött.          55 kg-ban ismét két megyei sportoló az Esztergomi KBSE junior Világbajnoka Molnár Mónika és a Zoltek SE versenyzője Fenyvesi Éva között dőlt el a bajnoki cím sorsa. Ezen a mérkőzésen Mónika volt az összeszedettebb, így az Ő nyakába került az aranyérem.   Fenyvesi Márta következett a 70 kg-os hölgyek mezőnyében. Márti győzelme felől egy percig sem lehetett kétségünk, magabiztosan szerezte meg a bajnoki címet.
Az 57 kg-os férfiaknál a még javában junior korú Buják Tamás -a rutint és a tapasztalatot nem kímélve- rendkívül hevesen vetette magát a küzdelembe. Egyenlőre azonban még fejet kellett hajtania a jelenlegi válogatott Kondacs György előtt. 74 kg-ban ismét megyei döntő következett. Olasz Attila higgadtan,okosan küzdve győzte le klubtársát Ulrich Zoltánt. Az utolsó érdekeltségünk Novák Jenő volt a 84 kg-osok között. Világbajnokunk ezt az akadályt is könnyedén vette, így ismét aranyérmet szerzett.

 

Remekül sikerült az Európa Bajnokság főpróbája - nyilatkozta Zrínyi Miklós Mesteredző. A megmérettetés után edzőtáborba vonulnak a Magyar Bajnokok. Salgóbányán megkezdjük a végső felkészülést az idei kontinens viadalra. Most sem lesz könnyű dolgunk, ugyanis a kick-box egyre erősebb lesz minden országban. A fő ellenfeleink az oroszok, franciák, lengyelek és a németek lesznek, de lassan a többi ország is felzárkózik. Azokban az országokban, ahol a kick-boxot az olimpiai sportágakkal együtt kezelik egyre nagyobb lesz a népszerűsége, így a támogatottsága is. Remélhetőleg azért a hagyományoknak megfelelően nem kell szégyenkezve hazatérnünk-fejezte be a szakember.

Eredmények
 Nők      50 kg: 1.Krempf Réka   Esztergomi KBSE
2.Németh Janka                     Zoltek SE                                                                                       
55kg       1.Molnár Mónika    Esztergomi KBSE                                                                                         
              2.Fenyvesi Éva       Zoltek SE                                                                                         
60kg      3.Busa Gabriella Esztergomi KBSE                                                                           
70kg       1.Fenyvesi Márta                 Zoltek SE                                                                            
Férfiak   57kg       2.Buják Tamás    Dorogi ESE                                                                        
              74kg        1.Olasz Attila        Esztergomi KBSE
                              2.Ulrich Zoltán       Esztergomi KBSE                             
                84kg       1.Novák Jenő       Esztergomi KBSE
 
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió