Kick-box: Területi bajnokság 1. forduló

 
A Komárom-Esztergom Megyei Kick-box Szövetség rendezte meg a 2010. évi területi bajnokság 1. fordulóját Nyergesújfalun, melyen mintegy 150 versenyző mérte össze tudását. (2010.05.04.)
A Komárom-Esztergom Megyei Kick-box Szövetség rendezte meg a 2010. évi területi bajnokság 1. fordulóját Nyergesújfalun, melyen mintegy 150 versenyző mérte össze tudását. (2010.05.04.)
A verseny népszerűségének növekedését az is jelzi, hogy az ország több városából is érkeztek új klubok a versenyre. Az Esztergomi KBSE utánpótlás csapata 11 fővel képviseltette magát. A megmérettetés a semi-contact szabályrendszer küzdelmeivel kezdődött.
A gyermek korcsoportban Kajtár Bence állt küzdőtérre +32kg-ban, ahol a 3. helyén végzett. Bence küzdőszellemére nem lehet panasz, de az edzői utasítások betartásában van mit fejlődnie. Remélhetőleg a következő alkalommal már ebben is többet tud nyújtani.
A Cadet 1 korcsoport, 28 kg-ban először Balogh Kevin lépett tatamira. Kevin kissé ideges kezdés után magára talált, és a 3. helyen fejezte be a semi-contact küzdelmeket.
Ezután Spisák Anett súlycsoportja következett, C1 lány -42kg. Anett ismét nagyon fegyelmezetten, okos küzdelemmel jutott a döntőbe, ahol egy nála két évvel idősebb ellenféllel találta magát szembe. Kiegyenlített küzdelemben 8:7 arányban most vereséget szenvedett, és így a dobogó második fokára állhatott fel.
Anett után következtek a C1 fiúk. A legnépesebb súlycsoport ismét a 37 kg volt, amelyben 11 ifjú vágott neki a küzdelmeknek. A csapatunkat 3 fő is képviselte ebben a súlyban, név szerint: Balogh Krisztián, Engelbrecht Ádám és Újvári Csongor. Remekül küzdöttek mindhárman és beverekedték magukat a legjobb 4 közé. Ott Csongor Ádám ellen lépett pástra és most Csongor bizonyult jobbnak, ő jutott a döntőbe. A másik ágon Krisztián egy újkígyósi fiatalemberrel játszott a döntőbe jutásért, de most fejet kellett hajtanunk a nagyobb tudású ellenfél előtt. Így a 3-4. hely sorsát csapaton belül kellett eldönteni. Kemény házi ütközetet hozott ez a mérkőzés, melyet 5:4-re Ádám nyert. Így Ádám a 3., Krisztián pedig a 4. helyen zárt. Ezután következett a döntő Csongor és a már említett újkígyósi versenyző között. Csongor derekasan küzdött, de sajnos ismét az újkígyósi ifjú bizonyult jobbnak, így ismét egy ezüstéremmel bővült az éremgyűjtemény.
A 42 kg C1 fiúk következtek, ahol Újpesti Krisztián és Szabó Balázs képviselte az egyesületet. Annak ellenére, hogy Balázsnak ez volt az első versenye, remekül helytállt és csupán minimális különbséggel csúszott le a dobogóról, és a 4. helyen végzett. Krisztián sajnos nem tudta azt nyújtani, mint az előző versenyeken. Elizgulta az első mérkőzését, és így korai búcsúra kényszerült. Reméljük a jövőben tanul ebből az esetből, és azt tudja nyújtani, amit valójában tud.
Hegyesi Dániel már cadet 2-es korcsoport 52kg-ban lépett tatamira. Dani a döntőig egyenletesen jó küzdelmet folytatott, de a döntőben kissé megijedt ellenfelétől, aki a megszerzett előnyt már nem engedte ki a kezéből és megnyerte a mérkőzést, Dani pedig ezüstéremmel térhetett haza.
A következő súlycsoport ahol érdekeltek voltunk a C2 69kg volt. Itt Jánosi Máté képviselte az egyesületet. Máté szintén túlságosan izgult, de mentségére szól, hogy neki is ez volt az első versenye. Végül a 4. helyen zárt, reméljük a következő már jobban sikerül.
Már csak egy versenyzőnk volt hátra. Junior 63kg-ban Vereckei Ádám remek, koncentrált küzdelmeket mutatott be és az első versenyén mindössze két ponttal alulmaradva 2. helyen zárt.
A semi-contact küzdelmek eredményhirdetése után következtek a light-contact mérkőzések. Itt már csak 5 versenyző képviselte a csapatot. Név szerint Balogh Kevin (C1 fiú 28kg), Balogh Krisztián, Engelbrecht Ádám, Újvári Csongor (C1 fiú 37kg), valamint Kajtár Bence (Gyermek +32 kg).
Bence mérkőzése volt az első a csapatból. Csak a döntőben maradt alul a nála fizikailag erősebb ellenfelével szemben. Így 2. helyen végzett. Kevin volt a következő, aki a semihez hasonlóan itt is 3. helyezést ért el. Remek küzdelmeket láthattunk tőle, és már most észrevehető, hogy ez a szabályrendszer lesz az ő műfaja.
A legnépesebb súlycsoportban a 37 kg-osok között ismét a már fent említett három fiú képviselte a csapatunkat. Mindhárman a semihez hasonlóan beverekedték magukat a legjobb négy közé és a negyedik versenyző is az az újkígyósi fiatal volt, aki a semit megnyerte. A mérkőzések ismét szorosan alakultak. A bírók mindegyik mérkőzésen csak megosztott pontozással tudtak dönteni. A versenyzőink a következő sorendben végeztek:
2. hely: Engelbrecht Ádám
3. hely: Újvári Csongor
4. hely: Balogh Krisztián
A 11 fős különítmény összesítve 6 db ezüstérmet, 5 db bronzérmet és 4 db negyedik helyezést ért el.
Soha rosszabb évkezdést!
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió