Kick-box: Reményteljes esztergomi utánpótlás

 
 Nyergesújfalun rendezte meg a KEM Kick-box Szövetség az év utolsó, azaz 5. területi fordulóját. A helyi és megyei klubokon kívül budapesti, szombathelyi, szegedi és békéscsabai versenyzők is indultak a megmérettetésen. (2009.11.05.)
Nyergesújfalun rendezte meg a KEM Kick-box Szövetség az év utolsó, azaz 5. területi fordulóját. A helyi és megyei klubokon kívül budapesti, szombathelyi, szegedi és békéscsabai versenyzők is indultak a megmérettetésen. (2009.11.05.)
 
 
Sajnos betegségek és sérülések miatt most csupán 6 fővel képviseltette magát az EKBSE utánpótlás csapata. Ez alkalommal a 6 fiatalember közül ketten a semi-contact mellett light-contact szabályrendszerben is próbára tehették tudásukat.
A verseny a semi-contact küzdelmekkel kezdődött. A legkisebbeknél Balogh Kevin (Gyerek, -25 kg) kissé visszafogottan kezdett, majd utána erősen hajrázott, de ez már kevés volt a végső győzelemhez, és így második helyen zárt. Ezután Kajtár Bence (Gyerek, -32 kg) lépett tatamira. Bence győri ellenfelével szemben – akitől az előző versenyen még vereséget szenvedett – végig vezetett és döntőbe jutott. Az aranyéremért folyó küzdelemben egy szegedi fiatalember felett aratott magabiztos győzelmet.
A következő súlycsoportban (Cadett1, -32 kg) már ketten is képviselték a csapatot. Újvári Csongor és Engelbrecht Ádám egyaránt szép teljesítményt nyújtva jutott a döntőbe, és az előző versenyhez hasonlóan most is ők vívták a súlycsoport végső küzdelmét. Ezúttal Ádám bizonyult jobbnak, de Csongor teljesítményére sem lehet panasza senkinek. Így a két esztergomi fiú léphetett a dobogó legmagasabb fokaira.
Balogh Krisztián (Cadett1, -42kg) főleg a lábtechnikákra fektetve a hangsúlyt, magabiztosan lépett túl két ellenfelén is és jutott a döntőbe, ahol egy rutinosabb ellenféltől végül 2 pontos vereséget szenvedett és ezüstérmes lett.
A Cadett1, -57 kg súlycsoportban Hegyesi Dánielért izgulhatott a csapat. Dani a versenyt idegesen kezdte, de utána biztató teljesítményt nyújtva nyerte meg súlycsoportját.
A semi-contact küzdelmek eredményhirdetése utána kezdődtek a light-contact mérkőzések. Itt mindjárt az első súlycsoportban ismét Kajtár Bence lépett tatamira, és mindkét ellenfelét nagyon határozott és elszánt küzdelemben győzte le és nyerte meg a gyerek -32kg light-contact küzdelmeit is. Nem mellékesen a döntőben a bírók, az edzők és a közönség szerint is felnőtteket megszégyenítő győzni akarásról és küzdőszellemről tett tanúbizonyságot mindkét ifjú kick-boxos.
A következő súlycsoportban pedig Balogh Krisztián ellentmondást nem tűrően utasította maga mögé ellenfeleit és szerezte meg az első helyet.
Ezúttal a csapat már felállhatott a dobogó legfelső fokára is, és összesítésben 3 ezüst és 5 aranyéremmel lett gazdagabb. Olasz Attila edző elmondta, hogy a szép eredmények mellett is nagyon keményen készülnek a következő versenyre, hisz ott már külföldi sportolókkal is összemérik tudásukat tanítványai. Ez a megmérettetés december 5-6-án vár a csapat néhány tagjára, amikor Szegedre látogatnak a 10. alkalommal megrendezésre kerülő nemzetközi Mikulás-kupára.
 
Olasz Attila és Hartyányi Nikoletta
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió