Kick-box: Kadett- és junior-világbajnokság

 
 Jól szerepeltek megyénk kick-boxosai a nápolyi kadett- és junior-világbajnokságon. Zrínyi Miklós mester tanítványai kitettek magukért, az esztergimi Molnár Mónika teljesítménye kívánkozik az élre. Ő aranyérmet szerzett. Felvételünkön a sikercsapat látható a trénerrel. (2008.10.02.)

Jól szerepeltek megyénk kick-boxosai a nápolyi kadett- és junior-világbajnokságon. Zrínyi Miklós mester tanítványai kitettek magukért, az esztergimi Molnár Mónika teljesítménye kívánkozik az élre. Ő aranyérmet szerzett. Felvételünkön a sikercsapat látható a trénerrel. (2008.10.02.)

A megszokottaknál szerényebb reményekkel indultak útnak megyénk kickboxosai a 2008.évi Kadett és Junior Világbajnokságra, melyet az olaszországi Nápoly városában rendezett meg a kick-box Világszövetség.

A közel 24 órás utazást követően sportolóink kissé meggyötörten állhattak a mérlegre.
Kedden már mindenki tudta, hogy hatalmas mezőnnyel kell számolni szinte minden súlycsoportban.
Szerdán délelőtt megkezdődtek a küzdelmek.
A megyei sportolók számára felemásan sikerült az első nap.
A kadettek között a legjobb 16-ban búcsúzott a Szabó Tamás, a juniorok között pedig némi meglepetésre a címvédő Molnár Mónika. A négy közé jutásért vívott mérkőzésen búcsúzott a nyergesi Scheirich Réka.
Sikeresen vette az első napi akadályokat Ébelle Fruzsina, Buják Tamás, Quintz Norbert, Molnár Mónika- light-contactban – és Miskolczi Anett.
Csütörtökön sokkal nagyobb volt a mérkőzések tétje, hiszen itt már az érmekért folytak a küzdelmek.
Nos versenyzőink nem okoztak csalódást.
Full-contactban a 48 kg-os hölgyek között induló Németh Janka hatalmas bizonyítási vággyal vetette magát a küzdelembe, ám sajnos orosz ellenfele rutinosabb volt, így ha szorosan is , de megnyerte a mérkőzést. Janka teljesítménye így is dicséretes.
Buják Tamás következett, aki nem tudta megismételni az előző vb-n nyújtott teljesítményét, kissé enerváltan küzdött, így nem is csodálkoztunk, hogy vereséget szenvedett.
Molnár Mónika következett. Ellenfele az a horvát lány volt, aki Crikvenicában-igaz hazai körülmények között- megverte. Móni most nem akarta a bírókra bízni a döntést, ezért az elejétől fogva hatalmas iramot diktált, amelyet ellenfele csak az első két menetben próbált tartani, a harmadikban azonban már bizonyossá vált, hogy lesz már érmünk. Az hogy milyen a következő mérkőzésen dőlt el, ahol egy nagyon kemény és többnyire szabálytalan lengyel hölgy következett. Móni már a megszokott módon az elejétől fogva a kezében vette az irányítást. Örömmel láttuk, ahogyan a lengyel hölgy megtapasztalhatta Moncsi ütéseinek és rúgásainak erejét.
Nem is lehetett vitás, hogy a mérkőzés végén az Esztergomi KBSE sportolójának kezét emelték a magasba.
Ébelle Fruzsina –neki nem igazán a semi-contact szabályrendszer az erőssége- remekül helytállt, de nem tudott mit kezdeni a nála két fejjel magasabb ellenféllel szemben.
Quintz Norbert a fiúk 74 kg-os mezőnyében a maga „kis” 70 kilójával nem számított a legesélyesebbek közé. Szerencsére Norbi küzdelme nem ezt igazolta. Amikor megláttuk orosz ellenfelét, azt gondoltuk, hogy egy súlycsoporttal feljebb szólították.
Nagyon kemény küzdelem következett, ahol itt is ott is kőkemény pofonok estek. Norbi ismét olyan küzdőképességről tett tanúbizonyságot, mint tavaly, amikor az Eb-t nyerte. Az utolsó menetben olyan hajrát nyitott, hogy ellenfele már nem bírta, így Norbi győzött.
Következett a döntőbe jutásért vívott mérkőzés, amely a nap egyik legkeményebb csatáját hozta. A küzdelem hevességére utalt, hogy túlzott keménységért Norbitól levontak egy pontot, míg ugyanezt francia ellenfelétől elfelejtették ugyanezt megtenni.
- Sajnos ez a mérkőzés végeredményét döntően befolyásolta. A magyar csapat megóvta a mérkőzést, amit érthetetlen módon nem fogadtak el, mondván, hogy a vezetőbíró döntési joga volt, bár hozzáteszem két pontozóbíró is megerősítette állításunkat. A franciák is elismerték a magyar fiú győzelmét, de ez az eredményen már nem változtatott semmit. - nyilatkozta Zrínyi Miklós,Norbi edzője.
Pénteken Molnár Mónika a light-contact 55 kg-os , míg szombaton Miskolczi Anett a full-contact 65 kg-os hölgyek között bizonyíthatott.
Pénteken délután két órakor megkezdődtek az első napi döntők.
Junior világbajnokunk Molnár Mónika a hetedik mérkőzésen lépett a küzdőtérre. Móni lába az előző napi csatározásoktól úgy nézett ki, mint egy kékre-zöldre mázolt festmény. Mozgásán is nyomott hagytak az addigi kemény küzdelmek. Kicsit nehezen indult be, de aztán egyre jobban belelendült, és a végén az Ő kezét emelte a magasba a vezetőbíró. Így Mónika megvédte a két évvel ezelőtti világbajnoki címét.
Gratulálunk!
A szombati napra már csak egy érdekeltségünk maradt full-contactban Miskolczi Anett személyében. Nem volt könnyű a feladat, hiszen ha az ellenfél orosz nemzetiségű nagyon oda kell figyelni. Anett az első menetet okosan kezdte, kihasználta magassági előnyét, ám a második menet elején beleszaladt egy nagy egyenesbe, ami sajnos annyira elbizonytalanította sportolónkat, hogy már nem volt képes a megbeszélt utasításokat betartani, így az ezüstérem jutott neki.
- A VB előtt nagyjából ezzel az eredménnyel számoltam. Kadettjeink nem igazán semi-contactosok, de nekik csak ebben a szabályrendszerben rendeznek vb-t. A juniorok között pedig Quintz Norbi elsőéves, Buják Tomi második éves, nehéz volt előre megjósolni mit várhatok Tőlük. Ezért is kiemelkedő eredmény Norbi bronzérme. Németh Janka és Miskolczi Anett először indultak a ringes kategóriában. Mindketten remekül helytálltak. Molnár Mónikának pedig különösen nehéz dolga volt, ugyanis Ő címvédőként érkezett a versenyre, ezért nagy volt a nyomás rajta. Szerencsére remekül kezelte. Világbajnoki címe teljesen megérdemelt. – összegezte az eredményeket a csapat edzője.
 
Eredmények:
 
Semi-contact szabályrendszer
 
Kadett 1. lány 47 kg     3.ÉBELLE FRUZSINA  DOROGI ESE
                                    5. SCHEIRICH RÉKA    ZOLTEK SE
Light-contact szabályrendszer
 
Junior lány   55 kg     1.MOLNÁR MÓNIKA   ESZTERGOMI KBSE
 
Junior fiú 57 kg    7. BUJÁK TAMÁS         DOROGI ESE
               74 kg     3.QUINTZ NORBERT     DOROGI ESE
 
Full-contact szabályrendszer
 
Junior lány    48 kg   7.NÉMETH JANKA    ZOLTEK SE
                     65 kg   2.MISKOLCZI ANETT   ESZTERGOMI KBSE                                
 
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió