Kick-box: Diákolimpia döntő Csepelen

 
 A 2010-es Országos Diákolimpiát a korábbi évekhez hasonlóan Csepelen rendezték meg, amelyen kiválóan szerepeltek az esztergomiak. (2010.05.04.)
A 2010-es Országos Diákolimpiát a korábbi évekhez hasonlóan Csepelen rendezték meg, amelyen kiválóan szerepeltek az esztergomiak. (2010.05.04.)

Az Esztergomi KBSE utánpótlás csapata 7 versenyzővel vágott neki az első igazán nagy versenyének. Ez egyben pontszerző verseny a 2010 szeptemberében, Belgrádban megrendezésre kerülő utánpótlás Világbajnokságra.

A reggeli mérlegelést követő sorsolás után 11 órakor 4 küzdőtéren kezdődtek meg a semi-contact küzdelmek. Elsőként Vígváry Viktor lépett tatamira. Viktor előző versenyeihez képest fejlődést mutatott, de a támadásán kell még javítani. Végül 2. helyen zárt. A következő küzdőtérre lépő Balogh Kevin volt, Cadet 1 semi-contact 28kg-ban. Kevinnek a light-contact szabályrendszer jobban testhezálló, de a semiben is szépen helytállt és bronzérmes lett.
Következett a C1 semi-contact 37kg, ami ismét a legnépesebb súlycsoport volt. Az előző versenyhez hasonlóan ismét hárman vettek részt a csoportból, Balogh Krisztián, Engelbrecht Ádám és Újvári Csongor. Ádám és Csongor a 16-között szoros küzdelem után korai búcsúra kényszerült. Krisztián az első mérkőzésén egy három fokozattal magasabb övfokozatú versenyzőt győzött le, remek küzdelemmel. A következő mérkőzésén a legjobb 4 közé jutásért egy szegedi versenyzővel játszott. A mérkőzés első menete után még Krisztián vezetett, de a 2. menetben az ellenfélnek sikerült kiegyenlítenie, és a vége előtt pár másodperccel a vezetést is megszerezte. Krisztián mindent megtett az egyenlítés érdekében, de sajnos nem sikerült, így akárcsak az előző versenyén, ismét egy ponttal csúszott le a dobogóról. Reméljük, ez a pech széria megszakad a következő versenyre és nem szegi kedvét a fiatal harcosnak.
Következett Spisák Anett a 47 kg-os súlycsoportban. Anett ismét okos, higgadt küzdelmeket követően jutott a döntőbe. Itt egy rutinosabb versenyzőtől szenvedett vereséget, és így az előkelő 2. helyen végzett.
Már csak egy fiú maradt hátra a semi-contact küzdelmekben Hegyesi Dániel. Daninak nem kedvezett a sorsolás. Rögtön az első körben a tavalyi utánpótlás válogatott Varga Martinnal került össze, és kénytelen volt fejet hajtani a nagyobb tudás előtt.
Következtek a light-contact küzdelmek. Balogh Kevin lépett elsőként tatamira 28kg-ban. Elszánt harcias küzdelemben jutott a döntőbe, ahol békéscsabai ellenfelével látványos kemény bunyót mutattak be. A pörgős küzdelem végén ugyan a békéscsabai fiú kezét emelték a magasba, de Kevinnek sem kell búsulnia, hiszen többen meg dicsérték a fiatal versenyzőt, többek között Zrínyi Miklós mesteredző és Dancsó Zoltán ötszörös light-contact világbajnok is.
Következett Kevin testvére, Krisztián C1 37kg-ban, de sajnos ideje korán egy nagyon harcias makói fiútól vereséget szenvedett. Ugyan ebben a súlycsoportban Engelbrecht Ádám egy magasabb övfokozatú debreceni fiúval játszott a 4 közé jutásért. Ádám az első menetben kevesebbet kezdeményezett, de a második menetben nagyon meggyőzően gyűjtötte a pontokat. Ennek ellenére a bírók 2:1 arányban megosztott pontozással az ellenfelet látták jobbnak, így Ádám is búcsúzott a további küzdelemtől.
Összegezve a 7 fő, 3 ezüst- és 1 db bronzérmet szerzett.
Megkértük a gyerekek edzőjét, Olasz Attilát, hogy értékelje néhány mondatban a versenyt, és az elért eredményeket;
- Először is gratulálok a versenyzőknek! Ez egy nagyon rangos eseménynek számít a hazai kick-box utánpótlás életében, aki számít, az itt volt. Jelzi ezt az is, hogy több mint 200 versenyző vett részt a tornán. Nekünk ez volt az első nagy versenyünk. Körülbelül erre számítottam, talán egy-két meccsel többet is meg tudtunk volna nyerni, ha egy kicsit rutinosabbak vagyunk, de ezen már nem lehet változtatni. Minden mérkőzéssel tapasztaltabbak leszünk. Igyekszünk minél jobban helytállni és beverekedni magunkat az élmezőnybe. Szégyenkezni nincs okunk, hiszen még nincs másfél éve, hogy együtt dolgozunk. Edzőként az elvégzett munkában hiszek, van még időnk, dolgozunk, és a kitartó munka pedig meghozza gyümölcsét. Most a soron következő versenyekre koncentrálunk, melyen szeretnénk legalább ilyen eredményeket elérni. Természetesen ezekről a versenyekről is igyekszünk részletesen beszámolni az olvasók számára.
 
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió