Kick-box: Bizalom Kupa

 
Megtartották a 2010. évi Bizalom Kupa sorozat első fordulóját, melynek a Vasas  Süllős Box Club ökölvívóterme adott otthont. (2010.02.22.)
Megtartották a 2010. évi Bizalom Kupa sorozat első fordulóját, melynek a Vasas  Süllős Box Club ökölvívóterme adott otthont. (2010.02.22.)
A megmérettetésen részt vettek a Zrínyi Miklós által trenírozott KEM Kick-box Szövetség sportolói is. A Hranek SE színeiben induló versenyzők kéztechnikáját Hranek Sándor és Lakoczki György csiszolja edzésről-edzésre, nem véletlen tehát hogy az kiváló szakemberi trió által felkészített boxolók kivétel nélkül remekül helytálltak a szorítóban.
A versenyre a Hranek SE összesen 12 nevezővel érkezett, akik között több kick-boxos is volt, viszont a mezőny nagysága miatt a szervezők úgy döntöttek, hogy csak női és gyermek kategóriát indítanak. Emiatt a küzdelemben érdekeltek száma háromra csökkent: Busa Gabriella, Szikszai Diána és Varga Tímea kapott csak ellenfelet.
Az első meccset Gabi vívta, aki kick-boxban elsősorban light-contact versenyző. Ez csak egyszer zavarta meg, a második menetben tarkójára kapott ütés után kézfeltartással jelezte, hogy kivonja magát a küzdelemből, az ökölvívás szabályai szerint ilyenkor számolni kell a versenyzőre. Ettől eltekintve végig magabiztosan, okos kontraboxszal gyűjtötte a pontokat, így egyhangú pontozással győztesen hagyhatta el a ringet.
A következő meccsen, az első menet közepén Dia rosszul lépett, és megsérült a térde. A padlóra került lányra a bíró számolni kezdett, pedig nem az ellenfele ütésétől esett el. A küzdőszelleme nagyságát jelzi, hogy a sérülés ellenére jelezte, hogy kész folytatni a küzdelmet, ám az edzők számára hamar egyértelművé vált, hogy ilyen állapotban nem küzdeni, így a súlyosabb sérülés elkerülése érdekében jobbnak látták, ha félbeszakítják a mérkőzést.
Az utolsó mérkőzést, amelyben érdekeltek voltunk Timi vívta, akit szemmel láthatóan zavart, hogy nem használhatta a lábait, emiatt kicsit bizonytalan volt az első menetben, de az idő múlásával folyamatosan javult a játéka, és szoros küzdelemben hozta a mérkőzést.
Az eredmények alapján elmondhatjuk, hogy a két klub közösen nevelt versenyzői remekül helytálltak a ringben, reméljük a jövőben a teljes a csapat megmutathatja majd, hogy mire képes.
A felkészítésért természetesen köszönet illeti az edzőket: Zrínyi Miklóst, Hranek Sándort és Lakoczki Györgyöt.
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió