Kick-boksz VK: Nagy siker Riminiben

 
 Riminiben az Olasz Kick-box Szövetség rendezte az idei Világ Kupa-sorozat következő állomását. A versenyen 27 nemzet közel kétezer sportolója küzdött az érmekért és helyezésekért. megyei versenyzőink ismét remekül teljesítettek, hiszen szinte minden indulónk szerzett érmet. (2009.07.03.)
Riminiben az Olasz Kick-box Szövetség rendezte az idei Világ Kupa-sorozat következő állomását. A versenyen 27 nemzet közel kétezer sportolója küzdött az érmekért és helyezésekért. megyei versenyzőink ismét remekül teljesítettek, hiszen szinte minden indulónk szerzett érmet. (2009.06.03.)

Ez azonban koránt sem volt egyszerű, ugyanis a kiváló ellenfelek mellett időnként az olasz bírókkal is meg kellett küzdeni sportolóinknak. Szerencsére azonban egyre kevesebb az ilyen eset. A verseny egyik érdekessége az úgynevezett light-kick szabályrendszer volt, melyet most rendeztek először. Már előre sejtettük, hogy ez a szabályrendszer „fekszik” a mieinknek, hiszen a light-contact egészült ki combrúgással. A három indulónk Busa Gabriella, Novák Jenő és Buják Tamás remekül küzdöttek. Sorra vették az akadályokat míg végül mindhárman a legjobb négy közé jutottak. A dorogi Buják Tamás juniorként indult a felnőttek között és csak minimális különbséggel maradt le a döntőről. Az esztergomiak két versenyzője Busa Gabriella és Novák Jenő azonban ezen a versenyen olyan magabiztossággal küzdött, hogy sem az elődöntőben, sem pedig a döntőben egy pillanatnyi kétségünk sem lehetett afelől, hogy kinek a kezét emeli a vezetőbíró a magasba!

Semi-contactban a nagyszerűen harcoló Németh Janka és Hirsch Viktor, light-contactban pedig Fenyvesi Márta és Kocsis Bianka is beverekedték magukat a döntőbe. Janka remek formában dolgozott az egész verseny során, de a döntőben fejet kellett hajtania a nagyobb tudású ,világbajnok ellenfelével szemben. Klubtársa, a szintén nyergesi Hirsch Viktorról csak felsőfokon lehet beszélni. Súlycsoportja az egyik legnehezebb és legnagyobb létszámú volt a rendezvényen. Sorra győzte le a nagyobbnál nagyobb neveket, ám a döntőben Ő is alulmaradt olasz ellenfelével szemben. A dorogi Kocsis Bianka mérkőzése után kissé csodálkozva vettük tudomásul, hogy nem Ő nyert…. Hasonlóképpen Európa bajnokunk Fenyvesi Márta esetében is, amikor megdöbbenve láttuk, hogy az ellenfél kezét emelik a magasba. nálunk jobban már csak Ők csodálkoztak, amit a mérkőzést követő kézfogáson elmormolt sorry-val fejeztek ki!
Ez volt az első félév utolsó versenye. Visszatekintve elmondhatom, hogy remek versenyidőszakot zártunk- nyilatkozta Zrínyi Miklós mester, a megyei csapat vezetőedzője. Ezután két hét pihenés következik, majd elkezdődik a felkészülés a második félév legfontosabb versenyeire. Az utánpótlás korúakra Európa bajnoki, míg a felnőttekre Világbajnoki küzdelmek várnak. 
Eredmények:
Aranyérem:            Busa Gabriella, Novák Jenő   (Esztergomi KBSE )
Ezüstérem:             Németh Janka, Fenyvesi Márta, Hirsch Viktor ( Zoltek SE ), Kocsis Bianka ( Dorogi ESE )
Bronzérem:             Szikszai Diána, Krempf Réka, Hertlik Péter, Busa Gabriella( light-contact ), Ébelle Fruzsina ( EKBSE )   Scheirich Réka, Nyergesi Tamás, Németh Janka (light-contact) Buják Tamás Dorogi ESE
A képen jobbra: Busa Gabriella Világ Kupa-győztes, az Esztergomi KBSE versenyzője
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió