Kick-boksz: Mikulás Kupa Szegeden

 
 Esztergom és Nyergesújfalu mellett Szeged a honi kick-boksz nagy fellegvára. Itt rendezték meg a hagyományos Mikulás Kupát, amelyen a megyebeliek kiválóan szerepeltek. További kick-boksz hírek. Képünkön: Zrínyi Miklós és csapata. (2007.12.20.)

A Szegeden rendezett Mikulás Kupa küzdelmeiben kétszázötven kick-box versenyző küzdött a győzelmekért. Megyénk klubjai többnyire utánpótlás korú fiatalokat neveztek, a felnőttek a sikeres vb-szereplés utáni jól megérdemelt pihenőjüket töltik. Nyitányként a súlycsoport-megkötés nélküli, úgynevezett Grand Champion versenyt rendezték. A junior lányok mezőnyében az Esztergomi KBSE sportolója, Molnár Mónika könnyedén vette az akadályokat - a döntőben is. Az edzők mezőnyében induló Perei József a semi-contact kategóriában győzött, Kiss Gábor light-contactban ezüstérmes lett. A folytatásban - a súlycsoportos küzdelmekben - pont tucatnyi dobogós helyet szereztek megyénk kick-boxosai. Eredmények Semi-contact I. helyezett: Miskolczi Anett (Esztergomi KBSE), Dömötör Dorina (Bajnai KBSZSE), Scheirich Réka (Zoltek Nyergesújfalu SE) és Quintz Norbert (Dorogi ESE). II. helyezett: Szabó Tamás (Esztergomi KBSE), Balázs Adrienn (Bajna) és Pallagi Zsófia (Bajna). III. helyezett: Ébelle Fruzsina (Dorog). Light-contact I. helyezett: Molnár Mónika (Esztergom), Miskolczi Anett (Esztergom), Buják Tamás (Dorog) és Quintz Norbert (Dorog).

 

További kick-boksz hírek

Edzőtábor Nyergesújfalun

Az idei Portugáliai Utánpótlás Európa Bajnokságra készültek a megyei kick-boxosok, néhány válogatott társukkal kiegészítve. Ugyanis Szegedről és Békéscsabáról is érkeztek kerettagok az edzőtáborra. A már megszokott ritmusban - 2 nap edzés egy nap pihenő- napi három edzéssel készültek sportolóink. A reggeli futóedzést egy délelőtti kick-boksz edzés, majd egy délutáni kick-boksz edzés követte. A fiatalok kihasználták, hogy az iskolában éppen őszi szünet volt, így még nagyobb hangsúlyt tudtak fektetni az edzésekre.

A megyeiek közül Esztergomból Molnár Mónika, Miskolczi Anett, Dorogról Buják Tamás és Quintz Norbert, Nyergesújfaluról pedig Németh Janka, Kozma Tamás, Hartmann Balázs és Hartmann Viktor tagja az idei utánpótlás válogatott keretnek.

A jó hangulatú, tréfáktól sem mentes edzőtábor végén Zrínyi Miklós vezetőedző értékelte a tábort és az elvégzett munkát.

-úgy gondolom, hogy az elvégzett munkának ebben az évben is meg lesz az eredménye és nem kell csalódnunk versenyzőinkben. Remélhetőleg a tavalyi Világbajnoksághoz hasonlóan szép éremterméssel érkezünk vissz Portugáliából. A fiatalok nagy odaadással edzettek nem csak a mostani edzőtáborban, hanem az egész év folyamán. Azt mondták: nem akarnak lemaradni a belgrádi Felnőtt Világbajnokságon remekül szerepelt társaik eredményeitől. 

Az Európa Bajnokság november 6-12 között zajlik majd.
 
Kick- box Utánpótlás Európa Bajnokság
 

 Az idei Utánpótlás Európa Bajnokságot a Portugál Kick-box Szövetség rendezte Villa Realban. Az eseményen 35 nemzet közel 800 18 év alatti sportolója mérte össze tudását.

A Magyar Válogatott tagjai között természetesen most is jelen voltak a megyei kickboxosok is. Nyergesújfaluról 4, Esztergomból és Dorogról 2-2, Bajnáról pedig egy fő képviselte szűkebb hazánkat.

A keret szűk volt, ugyanis a Magyar Szövetségnek elfogyott a pénze, ezért mindenkinek saját magának, az egyesületének, illetve a szülőknek kellett előteremteni a részvételi költségeket.

Nem könnyen, de sikerült.

November 6.-án délután érkezett a csapat a helyszínre, ahol mindenki átesett az első próbán,

a mérlegelésen. Szerdán a pihenésé és a sorsolásé volt a főszerep. A sorsolás után kiderült, hogy ki mikor fog küzdeni.

Csütörtökön délelőtt 10 órakor megkezdődtek a selejtezők. Sportolóink az akadályokat szépen leküzdve haladtak a legjobb négy felé. Németh Janka, Molnár Mónika, Miskolczi Anett, Kondár Anna, Hartmann Viktor , Quintz Norbert és Kozma Tamás már biztosan érmes, hiszen a negyeddöntőbe verekedték magukat. Sőt estefelé a full-contactosok 51 kg-os mezőnyében Kozma Tamás a nap egyik legpörgősebb mérkőzésén legyőzte litván riválisát, ezzel a csapatunkból elsőként döntőbe jutott. Nem sikerült a továbbjutás Buják Tamásnak a semi-contact kategóriában , remélhetőleg erősebb számában a light-contactban majd javít! Hartmann Balázs pedig két győztes mérkőzést is vívott, de egyenlőre még csak a legjobb nyolc között van.

Pénteken folytatódtak a küzdelmek az egyre nagyobb tétekért: a minél fényesebb érmekért.

Sajnos rosszul indult a nap, de annál jobb lett a vége.

Buják Tamás a light-contact kategóriában a negyeddöntőbe kerülésért vívott mérkőzésen sem tudta kiharcolni a továbbjutást, így érem nélkül zárta az EB-t. Németh Janka nem tudta megismételni a tavalyi Világbajnokságon elért eredményét, sajnos kissé elfáradt, ugyanis a rendezés szeszélye folytán párhuzamosan kellett játszania a semi-és light-contact szabályrendszerben. Talán jobb lett volna ha csak az egyikre koncentrál, de nem így volt, és ezen már nem érdemes keseregni.

Hartmann Balázs kissé feledtetve a light-contactban elszenvedett vereségét, semi-contactban már jobban küzdött, és csak a döntőbe jutásért vívott mérkőzésen szenvedett szoros vereséget.

Testvére Viktor viszont remekül harcolt és a döntőbe jutott. Molnár Mónika címvédőhöz méltóan küzdve szintén döntős lett. Klubtársa Miskolczi Anett pedig a nap egyik legkellemesebb meglepetését okozva az erősebb száma – a light-contact – mellett a semi- contactban is döntőbe került. Quintz Norbert a tőle megszokott elszántsággal és keménységgel őrölte fel ellenfeleit, Ő is döntőbe jutott. A bajnai Kondár Anna technikai KO-val került a döntőbe.

Szombaton délután megkezdődtek a döntő küzdelmek. Ezen a napon szinte mindenki a küzdőtérre lépett.

Kozma Tamás kezdett a ringben. Tamás jól kezdett, de ahogy telt az idő egyre inkább kidomborodott orosz ellenfele fizikai fölénye, így maradt az ezüstérem. Klubtársa Hartmann Viktor nagy elszántsággal készült, talán egy kicsit túl is koncentrálta a feladatot, ezért az elején nagyon görcsösen bunyózott, a következő menetben pedig már kevés volt az idő a fordításra, így Ő is ezüstérmes lett. Az Esztergomi KBSE sportolója Miskolczi Anett nem tartozik a szerencsés versenyzők közé, ez most is bebizonyosodott. Szoros mérkőzésen kikapott , de talán nem túlzok ha azt mondom némi bírói segédlettel. Anett nem kesereg a dolgon, még elszántabban készül a light-contactra.

A junior lányok +70 kg-os mezőnyében Kondár Anna könnyedén verte olasz ellenfelét, ezzel megszerezte az aranyérmet.

Quintz Norbert egy rendkívül szabálytalanul küzdő horvát fiúval játszott az aranyéremért. Norbi a tőle megszokott lendülettel és keménységgel vetette bele magát a csatába. A rengeteg edzésnek, munkának meg is lett az eredménye: a mérkőzés végén az Ő kezét emelték a magasba, ezzel Európa Bajnoki címet szerzett.

Junior Világbajnokunk Molnár Mónika bebizonyította, hogy nem véletlen tagja a Magyar Felnőtt Válogatottnak is: a döntők legmagabiztosabb küzdelmében – nagy közönségtetszést aratva- begyűjtötte az Európa Bajnoki aranyérmet. Dr Ennio Falsoni a Világszövetség elnöke felállva tapsolt a mérkőzés követően.

Ezzel a megyei érdekeltségű szombati döntők be is fejeződtek.

 
Minden jó, ha vége jó!

A vasárnapra maradt egyetlen megyei döntős Miskolczi Anett a semi-contactban elszenvedett veresége után nem akarta a véletlenre, illetve a bírókra hagyni a döntést. Hatalmas elszántsággal, már az első pillanattól fogva óriási iramot diktált. A mérkőzés végén nem is lehetett kétséges, hogy ki a győztes. Anett Európa Bajnok lett.

 

A kis megyei küldöttség négy arany, három ezüst és négy bronzéremmel zárta az Európa Bajnokságot.

 
Eredmények:
 
Light-contact

42kg        2.Hartmann Viktor                 Zoltek SE

63kg        1.Quintz Norbert                     Dorogi ESE

 

50kg        3.Németh Janka                      Zoltek SE

55kg        1.Molnár Mónika                    Esztergomi KBSE

60kg        1.Miskolczi Anett                   Esztergomi KBSE

 
Semi-contact

50kg        Németh Janka                                         Zoltek SE

55kg        Molnár Mónika                       Esztergomi KBSE

60kg        2.Miskolczi Anett                   Esztergomi KBSE

+70kg      1.Kondár Anna                       Bajnai KBSZSE

 

63kg        3.Hartmann Balázs                  Zoltek SE

 
Full-contact

51kg        2.Kozma Tamás                      Zoltek SE

 
Felkészítő edzők:

Bajnai KBSZSE                                       Szabó Vilmos, Balázs Gábor

Dorogi ESE, Esztergomi KBSE, Zoltek SE                             Zrínyi Miklós, Olasz Attila

 
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió