Banska Bystricán vendégeskedtek

 
A „szomszédban”, Banska Bystricán rendezték meg a Slovak Open elnevezésű kick-boksz-versenyt, melyen először vettek részt megyénk versenyzői. (2010.03.15.)
A „szomszédban”, Banska Bystricán rendezték meg a Slovak Open elnevezésű kick-boksz-versenyt, melyen először vettek részt megyénk versenyzői. (2010.03.15.)
 
A szervezésben voltak még apróbb hiányosságok, ám a mezőnyre nem lehetett panaszunk. Természetesen előfordultak tévedések, amelyek elsősorban a külföldieket( köztük a mi sportolóinkat) sújtották, ám ennek ellenére az eredményekre nem lehet panasz.
 
Semi-contactban Molnár Mónika magabiztosan nyerte a meccseit, és a dobogó legfelső fokára állhatott. Hirsch Viktor könnyedén hozta a mérkőzéseket, így a végén az aranyérmet is. Szabó Tamás egészen a döntőig remekelt, ám ott egy kicsit megingott, ezért be kellett érnie a második hellyel.
A light-contact szabályrendszerben Busa Gabriella kiválóan szerepelt: ellenfeleit magabiztosan verte, esélyt sem adva nekik, annak ellenére sem, hogy egy, a közelmúltban elszenvedett térdsérülés nehezítette a dolgát. Móni ugyanebben a szabályrendszerben már az első mérkőzésen kiesett: az egyértelműen megnyert meccset szlovák ellenfelének adták a pontozók. A hazai pálya lejtett, méghozzá nem is kicsit, a kategória egyértelmű esélyese a bírók miatt veszített. Varga Timi sem járt sokkal jobban, Ő is egy hazai versenyzőtől „szenvedett” vereséget a döntőben. Hirsch Viktort azonban itt sem tudták megállítani, megszerezte a második aranyérmét is. A felnőtt és a juniuor mezőnyben is indult Quintz Norbert , aki remek formában versenyzett. Mindkét korosztályban esélyes volt a végső győzelemre, ám a balszerencse közbeszólt. A felnőtt mezőnyben már a döntőben volt, amikor a juniorok között megsérült a könyöke, ezért aztán a döntőben nem is tudott kiállni. Kár érte! A 84 kg-os férfiak mezőnyében Hargitai Viktor elsősorban box tudásával múlta felül az ellenfeleit. A selejtező mérkőzéseket simán nyerte, a döntőben viszont nem tudta végig a saját bunyóját játszani, így a szoros mérkőzést követően végül a hazai versenyző kezét emelték a magasba. A kadettoknál Ébelle Fruzsina ismét hozta nagy elszántsággal vetette magát a küzdelembe, a döntőig semmi gond nem is volt, ám ott egy kicsit elveszítette a fejét, ezért 2:1 arányú pontozásos vereséget szenvedett.
A ringben a full-contact küzdelmek kerültek sorra, ahol Huk Péter volt érdekelt. A szlovák szervezők hibájából nem a hozzá sorsolt ellenféllel került szembe, hanem egy nála 12 kg-mal nehezebb bunyóst kapott. Ez három súlycsoport különbséget jelent, ami ellenére Péter jól tartotta magát, és csak a rutintalansága miatt szenvedett vereséget. A tévedés csak később derült ki, de ekkor már nem lehetett korrigálni.A másik full meccset Varga Timi kicsit visszafogottan kezdte, de a szünetben az edzői utasítások és a bíztatás hatására összeszedte magát, és a második menetben nagy iramot diktált, ami sajnos még így kevés volt a győzelemhez.
 
Szlovák Open
 
Semi-contact          55kg        1. Molnár Mónika    Esztergomi KBSE
                               63kg        1. Hirsch Viktor      Zoltek SE
Cadet 2. 52 kg                       2. Szabó Tamás     Esztergomi KBSE
 
Light-contact          60kg        1. Busa Gabriella    Esztergomi KBSE
                               70kg        2. Varga Tímea       Esztergomi KBSE
                               63kg        1. Hirsch Viktor       Zoltek SE
                               74kg        2. Quintz Norbert    Dorogi ESE
                               84kg        2. Hargitai Viktor     Esztergomi KBSE
Junior                      74kg        4.Quintz Norbert    Dorogi ESE
Cadet 2. 50kg                        2. Ébelle Fruzsina   Esztergomi KBSE
 
Full-contact             63,5kg     2.Huk Péter            Esztergomi KBSE
                               70kg        2. Varga Tímea       Esztergomi KBSE
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió