Tatai Edzőtábor: Szépül a létesítmény

 
– Folyamatosan szépül és fejlődik a Tatai Edzőtábor, amit bizonyít a nagyszabású beruházás második szakasza, amely a létesítmény akadálymentesítését valósítja meg – emelte ki Elbert Gábor sport szakállamtitkár kedden, a létesítmény konferenciatermében tartott ünnepi összejövetelen. Az ünnepélyes átadáson a piros-fehér-zöld szalagot Elbert Gábor, Török Ottó, és Orbán István vágta át. Jobbra Tápai Szabina kézilabdázó. (2007. 12. 06.)

– Folyamatosan szépül és fejlődik a Tatai Edzőtábor, amit bizonyít a nagyszabású beruházás második szakasza, amely a létesítmény akadálymentesítését valósítja meg – emelte ki Elbert Gábor sport szakállamtitkár kedden, a létesítmény konferenciatermében tartott ünnepi összejövetelen.

Ünnep volt a javából, hiszen örvendetes eseményen vehettek részt az ország minden megyéjéből meghívott fogyatékosok megyei szerveinek elnökei. Valamennyien egy-egy nagy értékű akadálymentesítő mobil rampát vehettek át, amelyeknek nagy hasznát látják a jövőben, mondta Szabó Ferenc, a Fogyatékkal Élők Komárom-Esztergom Megyei Sportszövetség elnöke.

Az ünnepi eseményen Elbert Gáboron kívül részt vett dr. Nébald György, a Fogyatékosok Országos Szövetsége elnöke, Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, ifj. Török Ottó, a Nemzeti Utánpótlás-nevelési és Sportszolgáltató Intézet (NUSI) főigazgatója, Horváthy Lóránt, a KEM Sportszövetségek Szövetsége elnöke és a házigazda Orbán István, a Közép-magyarországi Általános Olimpiai Központ vezetője (Tatai Edzőtábor vezetője).

Elbert Gábor köszöntőjében kiemelte, hogy szép évadot zárt a magyar sport, amelynek olimpiai felkészülésére 3,7 milliárd forinttal többet áldoz az állam. A sport integráló szerepére is felhívta a figyelmet, arra, hogy a mozgássérültek sportját kiemelten kell támogatni.

Ifj. Török Ottó elmondta, hogy a NUSI biztos lábakon álló költségvetési intézmény, amely a fejlesztési és beruházási terve szerint biztosította a megyei szervezetek számára a mobil rampákat. Megköszönte azt a segítséget, amelynek köszönhetően megvalósult a Tatai Edzőtábor akadálymentesítő beruházásának második szakasza.

Ezután Orbán István beszélt a Tatai Edzőtábor jövőbeni, tervezett beruházásairól. Ezek szerint Európa Uniós pályázati pénzekből olyan szálloda építése, amiben bevonják a szomszédos országokat is. Az új létesítmény a hátrányos sportolók javát is szolgálja majd. A IV-es csarnokot átalakítják, és 600 férőhelyes lelátót kap az épület, így például NB I-es kézilabdameccseket is lehet itt majd játszani. A mostani futófolyosót átalakítják ökölvívó csarnokká, lesz egy műfüves pálya is a tekecsarnok alatti területen. Ide tervezik a sportbázist.

Ezután az edzőtábor megtekintésére invitálta a vendégeket Orbán István, aki büszkén mondta el, hogy másfél év alatt 40 millió forint volt az akadálymentesítő program beruházási értéke. Ennek része, hogy lift került a B-épületbe, és nyolc szoba már tökéletesen megfelelő az akadályozott sportolók minden igényt kielégítő lakhatására.

Az immár lifttel megközelíthető, speciálisan kialakított szobákról elégedetten nyilatkozott Szekeres Pál világbajnok kerekesszékes vívó. Az ünnepség befejező részében ünnepélyesen átadták rendeltetésének az felújított, átalakított épületrészt.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió