Öt tatabányait is köszöntöttek

 
Harminc éve, három hónapja és egy hete annak, hogy a svájci rendezésű 1986-os férfi kézilabda-világbajnokság döntőjében (március 8-án), 12-12-es félidőt követően 24-22-re alul maradt a magyar válogatott Jugoszláviával szemben. A 30 éve szerzett ezüstéremre, a sikeres csapat tagjaira emlékeztek, illetve őket köszöntötték szerdán a Veszprém Arénában. (2016.06.16)

Az egykori ezüstérmesek ma

 

A 30 éve szerzett ezüstéremre, a sikeres csapat tagjaira emlékeztek, illetve őket köszöntötték szerdán a Veszprém Arénában. Itt játszott válogatottunk világbajnoki-selejtezőt Szerbia ellen. Csapatunk harminc esztendő elteltével némiképp revánsot vett a vb-döntőn elszenvedett vereségért. Igaz, hogy „csak” Szerbián, ám a magyar győzelem most azt jelentette, hogy déli szomszédaink lecsúsztak a következő világversenyről. A magyarok viszont ott lesznek.

 

Ennek, a végül sikeresen megvívott vb-selejtezőnek a szünetében rendezték azt a bensőséges kis ceremóniát, amelyen megünnepelték az egykori ezüstcsapat játékosait. Mint ismert, a vb-ezüstérmes gárdában öt tatabányai kézilabdázó – Hoffmann László, Bíró Imre, Marosi László, Debre Viktor és Kontra Zsolt – szerepelt. A megemlékezésen és a közös fotózáson négy egykori Bányász-játékos vett részt. Debre Viktor azért nem, mert ő – néhány méterrel arrébb – a válogatott öltözőjében tartózkodott Sabaté mester segítőjeként, a szünetbeli megbeszélésen.

 

A fotón balról az álló sor: Marosi László, Kontra Zsolt, Mocsai Lajos szövetségi kapitány, Kenyeres József, Bordás József, Hoffmann László, Gyurka János. Guggolnak: Kovács Mihály, Szabó László, Iváncsik Mihály és Bíró Imre. Az ünnepségen Kovács Péter, Horváth Gábor, valamint Fodor János nem tudott megjelenni. Oross Tibor, aki szintén az ezüstcsapat tagja volt, 1998-ban elhunyt.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió