Kézilabda: Kodályosok a diákolimpia döntőjében

 
 A Kodály Általános Iskola két korosztályos csapata is küzdött a diákolimpia országos döntőjébe jutásért. Mindkét együttes a fináléba jutott. (2008.05.26.)

Kézilabda: Kodály a diákolimpia döntőben

  A Kodály Általános Iskola két korosztályos csapata is küzdött a diákolimpia országos döntőjébe jutásért. Mindkét együttes a fináléba jutott. (2008.05.26.)
 

Budapesten rendezték meg a fiú kézilabda diákolimpia területi döntőjét a  6. osztályos fiúk számára. A tét az országos fináléba jutás volt, a négy csapatból csak az első ment tovább.

Résztvevők: Salgótarján, Budapesti Kerék úti Általános Iskola, Soltvadkert, Kodály Zoltán Általános Iskola.

 A tatabányai fiúk igazán kitettek magukért, nagyon jó játékkal mindenkit legyőzve az elsők lettek. Ezt még a haza pálya minden előnyét élvező Kerék úti Általános Iskola sem tudta megakadályozni.

 Eredmények: Kodály-Soltvadkert 28:11, Kodály - Kerék úti Általános Iskola 16:10

 A Kodály csapatának tagjai: Németh Francis, Nagy Szabolcs, Nagy Ábel, Kiss Dávid, Tanai Levente, Szebenyi Áron, Hetzmann Zsolt, Kolozsi Ádám, Szövérdffy Szabolcs, Reiner Ádám, Bozza Gergő, Menyhért Mihály. Testnevelő, edző:Horváth Árpád.

Az országos döntő június közepén Tatán lesz.

****

Móron rendezték a diákolimpia területi döntőjét a 7-8. osztályos fiúk részére, négy csapat részvételével. Megyénket a Kodály Zoltán Általános Iskola képviselte. Résztvevők voltak még: Gárdonyi-iskola Győr, Szilágyi-iskola Dunaújváros, Nagyatádi Általános Iskola. Az igen erős mezőnyben a tatabányai fiúk az első helyen végeztek, így az országos döntőbe jutottak, ami a hónap végén Nyíregyházán lesz. Eredmények: Kodály - Nagyatád 24-16, Kodály - Gárdonyi 28-19.

 A csapat tagjai: Márkus Máté, Nagy Zsolt, Árvai Máté, Hruby Zsolt, Gengeliczky Donát, Turi László, Gróf Richárd, Kolozsi Ádám, Szövérdffy Szabolcs, Móricz Patrik, Gasparik Márk.

 
*****

 A 6. osztályosok számára az Adidas Gyermekbajnokság Országos döntőjét Szekszárdon rendezték. A nagyon erős mezőnyben jól szerepeltek a kodályos fiúk, igaz a szerencse nem segítette őket. Két mérkőzésen is egy gólon múlt a négy közé jutásuk. Eredmények: Kodály - Alsóőrs 19-19, Kodály - Túrkeve 12-13, Kodály - Tisza Volán SC 19-21. Így a Túrkevének és a Tatabányának is három pontja volt, de az egymás elleni eredmény döntött a Túrkeve jutott a döntőbe. A folytatásban: Kodály - Ózd 24-17, Kodály - Csurgó 15-16.  A Kodály Zoltán Általános Iskola a 6. helyet ért el.

A csapat tagjai: Kolozsi Ádám, Német Francis, Nagy Szabolcs, Nagy Ábel, Vörös Péter, Szebenyi Áron, Szövérdffy Szabolcs, Tanai Levente, Bozza Gergő, Reiner Ádám, Kiss Dávid, Hetzmann zsolt, Menyhárt Mihály, Nedermann Gergő. Testnevelő, edző: Horváth Árpád.

 
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió