Kézilabda: Aranyplakett Maszlavér Istvánnak

 
Csütörtökön a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlésen adta át a Komárom-Esztergom Megyei Kézilabda-szövetség vezetése (Szappanos István ügyvezető elnök és Mózer Ferenc, a KEM KSZ JB elnöke, elnökségi tag) Maszalvér Istvánnak, a Komárom-Esztergom Megyei Kézilabdázásért Díj Aranyplakettjét. A ünnepélyes eseményen dr. Völner Pál, a megyei közgyűlés elnöke és dr. Péntek Pénter aljegyző is gratulált Maszlavér Istvánnak az elismeréshez. Felvételünkön Völner Pál, a megyei közgyűlés elnöke az aranyplakett átvétele után gatulál Maszlavér Istvánnak  (2007. 09. 27.)  

 

 
 
 Szappanos István átadja az Aranypalkettet Maszlavér Istvánnak. Balra Mózer Ferenc

Aranyplakettel ismerte el a megyei kézilabda szövetség Maszlavér István tevékenységét, aki több, mint húsz éve támogatja Komárom-Esztergom megye kézilabdasportját. A kitüntetést Szappanos István, a szövetség ügyvezető elnöke adta át, szeptember 27-én csütörtökön, a megyei közgyűlése ülésének megkezdése előtt.

Szappanos István az elismerés átadása előtt a következőket mondta:
   A 48 éve működő Komárom-Esztergom Megyei Kézilabda Szövetség
 köszönti a megyei közgyűlést. A KEM KSZ kiemelten közhasznú szervezet, a Magyar Kézilabda Szövetség  tagszervezete, önálló gazdálkodási formában működik. Tagszervezeteink
    létszáma: 23 egyesület, kb 700 fő.
    Utánpótlás versenyeztetéssel mintegy 1300 fiatalt tudunk lehetőséget
    biztosítani.
    Több országos kézilabda országos utánpótlás döntőnek biztosítunk helyet és
    lehetőséget a Tatai Olimpiai Edzőtáborban.
 
A KEM KSZ és a megyei önkormányzat kapcsolatánál ki kell emelnem a .
                  
2004. évben kötött hatoldalú együttműködési szerződést, amely a következők között jött létre:             KEM Közgyűlés
Tatabánya Város Önkormányzata
Tata Város Önkormányzata
A KEM SZÖSZ
Rajna-pfalzi Kézilabda Szövetség
KEM KSZ
 
A  KEM KSZ kapcsolódik 2004-ben a Nyitra megyei partnerszerződés megyei 
     megállapodáshoz. 2004 ősz folyamán szerződést írtunk alá a Nyitra megyei 
     Kézilabda Szövetséggel.
 2007-ben 10 éves jubileumot köszöntöttünk a német Rajna-pfalzi Kézilabda 
     Szövetséggel. Ezen az ünnepség-sorozaton részt vett dr. Völner Pál elnök Úr, és fővédnöke   volt az egyhetes kulturális, sport- és szabadidős rendezvényünknek.
     Ezen az eseményen a KEM SZÖSZ elnöke, Horváthy Lóránt Úr kitüntetést
     adományozott Helmuth Büdgen  úr részére, aki egyben a Rajna-pfalzi
     Kézilabda Szövetség elnöke is egyben.
     Két megyei iskolával (Tatabánya – Kodály) (Tata – Kőkúti-iskola)  
     megállapodási szerződést kötöttünk, hogy a jövőben ők képviselik a megye
kézilabdasportját valamint kulturális és művészeti csoportokkal bővítettük ki a programunkat.
 
 A 2007.05.31-i KEM KSZ ügyvezető elnökségi ülés 27. számú határozata alapján a Komárom-Esztergom Megyei Kézilabdázásért Díj Aranyplakettját adományozta Maszlavér Istvánnak.
 Maszlavér István több mint húsz éve támogatja a megye kézilabdasportját. Annak idején, a tatai Kőkúti Általános Iskola fiú és leánycsapatai részt vettek a Teramói Diák-világbajnokságokon (Olaszország), amelyeken igen szép sikereket értek el. Voltak aranyérmesek is, és több szép helyezéssel öregbítették a megyei kézilabdaélet hírnevét. A teramói vb-k részvételi költségeihez Maszlavér István többször is hozzájárult, többek között neki is köszönhető, hogy megismerhette a világ a Tatát és Komárom-Esztergom Megyét.
   A későbbiek során is sokat segített a megye kézilabdasportjának Maszlavér István. 2007-ben a  X. Nemzetközi Kulturális, Sport- és Szabadidős Találkozót anyagilag és erkölcsileg is támogatta.
 A megyei női és férfi kézilabda-bajnokság több éve névadó szponzora a Vízipark Kft.  A Vízipark Kft. által üzemeltett Fényes Fürdő nevét viselik a megyei felnőtt női és férfi kézilabda-bajnokságaink.
A Komárom-Esztergom Megyei Kézilabda Szövetség több éve megrendezi a strandkézilabda megyei bajnokság küzdelmeit. Ez az esemény is a Vízipark Kft. támogatásával történik, a sorozatnak pedig a Fényes Fürdő ad otthont.
 
Maszlavér István olyan sportbarát, akire mindig lehet számítani. A legkevesebb, hogy a Komárom-Esztergom Megyei Kézilabda Szövetség legmagasabb rangú kitüntetését, a „Komárom-Esztergom Megyei Kézilabdázásért Díj Arany Plakett díjat” Maszlavér István vehesse át szövetségünk vezetésétől. A legjobb kezekbe kerül az elismerés, és külön köszönjük a megyei közgyűlésnek azt a lehetőséget, hogy ilyen méltó és szép keretek között adhassuk át az aranyplakettet.
 
 
 
  
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió