A kézis lányokat is ünnepelték

 
A Környei SE együttese nyerte meg a megyei női kézilabda-bajnokságot. A községben méltóképpen megünnepelték a csapatot A hét végén volt az éremátadó összejövetel. Képünkön a bajnokcsapat és vezetői. (2008.06.10.)
A kézis lányokat is ünnepelték
 

A Környei SE együttese nyerte meg a megyei női kézilabda-bajnokságot. A községben méltóképpen megünnepelték a csapatot A hét végén volt az éremátadó összejövetel. Képünkön a bajnokcsapat és vezetői. (2008.06.10.)

 

A hét végén Környén triplán ünnepeltek. A megyei bajnokságban szereplő focicsapat aranyérmes lett, bajnokságot nyert szintén a megyében a község női kézilabdacsapata, a női futballisták pedig második helyen végeztek. Utóbbiak voltaképpen óvás miatt (17 pontot vontak le tőlük, erre a témára külön is visszatérünk) csúsztak le a dobogó legmagasabb fokáról.

 

A Komárom-Esztergom Megyei Kézi8labda-szövetséget Fojt István alelnök és Mózer Ferenc, a KEM KSZ Játékvezetői Bizottságának elnöke képviselte. Minden a rendjén ment, és miután Környén nagy a testvériesség érzése, együtt szeretett volna ünnepelni a foci a kézilabdával. Úgy volt, hogy a Környe - Zsámbék megyei I. osztályú mérkőzés szünetében a lelkes szurkolók előtt adják át a bajnoki címért járó serleget és az aranyérmeket, ám az időjárás közbeszólt. Hatalmas vihar kerekedett, a meccset a 17. percben le is fújták. Az eredeti koreográfia felborult, így a szomszédos Gyöp csárdában (ahogy a helyiek nevezik) tartották meg a közös ünnepséget. Ideiglenesen kialakított ünnepi asztalon helyezték el a díjakat, és a közönség nagy ovációja közepette adták át a csapat tagjainak. Fojt István és Mózer Ferenc meleg szavakkal köszöntötte a megyei bajnok női kézilabda-csapatot, amelyet kiváló és ismert edzője, Keczkóné Sipos Anikó (annak idején Tatabányán válogatott szinten kézizett) szépen és gondosan összerakott az egy év során.

    – Mindenképpen kijár az elismerésből Süliné Auerhammer Ágnesnek (ő is kiváló NB I-es kézilabdás volt hajdanán), a Környe szakosztályvezetőjének, aki rengeteget dolgozott a csapat sikeréért – emelte ki Mózer Ferenc. – Ő az együttes mindenese, hozzáértő szakember. A környeiek megérdemelten végeztek az élen a Vulkán TSE és a Bábolna előtt. Igaz, az ősszel veretlenek voltak, a tavaszi szezonban becsúszott három vereség, de ez nem veszélyeztette az elsőséget Fel adva a lecke, indulhatna a csapat az NB II-ben, ám a megfelelő csarnok hiányában ez nem valósulhat meg. Remélem, hogy ez a szimpatikus község hamarosan olyan sportcsarnokkal gazdagodik, amely lehetővé teszi a magasabb osztályban való játékot. Ez a további fejlődés záloga.

  

Mózer Ferenc szavait megerősítette Fojt István is, aki a környei lányok egységét emelte ki. Jó színvonalú bajnokságban megérdemelten végeztek az élen.

Nemcsak a játékosok és vezetőik ünnepeltek. A szurkolókat eredetileg a focipálya mellett felállított sátorban hívták volna meg vacsorára, ám a vihar alaposan odébb tolta a ponyvás alkalmatosságot. Gyors döntés után a helyi iskolában terítettek meg, ahol foci- és kézilabdabarát egymás mellett vidáman múlatta az időt.
 
Péntek Sándor
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió