Több százan tekertek Komáromban

 
Augusztus 13-án immáron 3. alkalommal szervezte meg a Brigetio Kerékpáros Sportegyesület a III. Brigetio Országúti Mezőnyversenyt, amely idén először a Magyar Kerékpáros Amatőr Bajnokság részét is képezte.  A megméretetés célja a biztonságos versenyzés és a kerékpársport népszerűsítése mellett városunk kulturális, történelmi, és turisztikai megismertetése is volt, a résztvevők térítésmentesen látogathatták az Igmándi erőd kőtárát, kedvezményesen strandolhattak a Brigetio Gyógyfürdőben, száguldozhattak a gokarton és kedvezménnyel pizzázhattak. (2017.08.13)

III. Brigetio Országúti Mezőnyverseny
 
A szervezők 16 korcsoportban hirdettek versenyt, korcsoporttól függően hosszú 91+6 km és rövid 37+6 km távon lehetett rajthoz állni. A tét nem volt kicsi, gyönyörű kézműves díjakért, ajándékcsomagokért, mozi belépőjegyért, Monostori erőd tárlatvezetésért, páros pizzautalványokért és gokart jegyekért ment a küzdelem, a hosszú táv legjobbjai külön pénzdíjazásban is részesültek!
 
Az előnevezés alapján borítékolható volt az izgalom: a hazai kerékpársport legjobb csapatai, neves versenyzőiket állították rajthoz, Európa-bajnokságon, világbajnokságon részt vevő, aktuális junior magyar bajnok vagy éppen korábbi world tour versenyző is megtalálható volt a mezőnyben. A rajt-cél terület idén Komáromban, a Sport utcában volt, amely megközelíthetősége lévén tovább nehezítette a versenyzők dolgát, a szűk éles kanyarok, kanyarívek miatt jelentős szerep jutott a megfelelő taktikának és helyezkedésnek.
 
A verseny közös lassú rajttal kezdődött, majd Komáromot elhagyva széthúzásra került a két táv mezőnye, 6 km-t megtéve Bartusekpusztát elhagyva kezdődött az éles verseny.
 
A rövidtávosoknak 37 km-t kellett teljesíteni, amely 182 méter szintkülönbséget tartalmazott. A férfiak versenyében 3 fő alakított ki 5 perces időkülönbséget a mezőnytől, végül sprintbefutó döntött a dobogós helyezésekről, 0:59:04 idővel Lepold Sámuel (Szigetszentmiklós Tk, U17) volt a leggyorsabb Darányi Máté (Péceli TE Cseuz Ördögei, U17) és Labancz István (Senior2) előtt.
 
A nők versenyében idén nem az erőkülönbség döntött, Gergely Ildikó (WSenior) hiába vezette a versenyt, a forgalom miatt nem vette észre az útvonal jelzéseit és letért az útvonalról, végül a 3. helyen ért célba. A versenyt így 10 perces előnnyel Fedor Maja (Tempo-Aqua SE, WU15) nyerte, a második helyen Kövesdi Dorina (Team PistaBike Pécs, WU15) ért célba.
 
A hosszútávot teljesítőkre 91 km várt, amely 610 méter szintkülönbséget tartalmazott.
 
A III. Brigetio Országúti Mezőnyversenyt hosszú szökéssel és nagyszerű sprinttel 2:16:43-as idővel Bozsik Bence (Dr. Bátorfy-Agria Ktk, Elit1) nyerte, Sáska Zoltán (ASE Kerékpár, Elit1) és Tóth Norbert előtt.
 
A nők versenye is izgalmas hajrát hozott, 3-an fordultak rá a célegyenesre végül a leggyorsabban Benczés Krisztina 2:39:00 (Dr. Bátorfy-Agria Ktk, WMaster) idővel ért célba, a második helyezett Varga Tímea (ASE Kerékpár, WMasater) és a harmadik helyezett Olasz Laura (Dr. Bátorfy-Agria Ktk, WElit1) előtt.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió