Sport napja Tatabányán

 
 2010-ben Tatabánya Megyei Jogú Város a Tatabányai Sport Clubbal karöltve szervezi meg szeptember 17-18.-án 40 sportág részvételével a TATABÁNYAI NAGY SPORTÁGVÁLASZTÓ–A SPORT NAPJAI elnevezésű rendezvényt. (2010.09.16.)
2010-ben Tatabánya Megyei Jogú Város a Tatabányai Sport Clubbal karöltve szervezi meg szeptember 17-18.-án 40 sportág részvételével a TATABÁNYAI NAGY SPORTÁGVÁLASZTÓ–A SPORT NAPJAI rendezvényt. (2010.09.16.)
 
TATABÁNYA NAGY SPORTÁGVÁLASZTÓ-A SPOR NAPJAI
 
Magyarország az elmúlt évben sokat tett Magyarország sportnemzetté történő fejlesztéséért, azonban úgy gondoljuk, hogy ennél még többet kell tenni annak érdekében, hogy tudatosítsuk a magyar emberekkel az egészséges, sportos életmódot.
Látjuk, hogy a versenysport eredményessége mellett törekedni kell arra, hogy a sportgazdaság részesedése érje el a GDP 1%-át, mely jelenleg még messze lemarad.
A közelmúltban döntés született a tekintetben, hogy a sportot stratégiai ágazattá kell fejleszteni.
Ennek az a feltétele, hogy a sport épüljön be a tervezési mechanizmusokba és sportmotorként hasson a humán szférára, törekedjenek arra, hogy az oktatás, a kultúra, a turizmus, az egészségmegőrzés és az esélyegyenlőség területei fejlődhessenek.
Szeretnénk megváltoztatni a sport-szabadidő eltöltésének modelljét annak érdekében, hogy döntően befolyásolhassuk az életminőség mikéntjét, mert ezzel bevonhatjuk az állami és önkormányzati forrásokat, melyek katalizátorként működhetnek és ösztönözhetik a sport fejlődését, ebbe a folyamatba.
Fontos, hogy ne csak országos szinten, hanem régiónként tömegeket megmozgató rendezvényeket indítsunk be annak érdekében, hogy mind többen ismerhessék meg azokat a lehetőségeket, melyek alapján a sportolni vágyók megtalálhatják a számukra legszimpatikusabb sportágat.
2010.évben ehhez kapcsolódik, hogy Tatabánya Megyei Jogú Város a Tatabányai Sport Clubbal karöltve szervezi meg 40 sportág részvételével a TATABÁNYAI NAGY SPORTÁGVÁLASZTÓ-A SPORT NAPJAI rendezvényt.
A 2010.szeptember 17-18.-án a Tatabánya Városi Sporttelepen sora kerülő rendezvényen, pénteken 10,00 – 17,00 óráig látogathatnak a város iskolái, szombaton pedig 10,00 -16,00 óráig Tatabánya város és térségének lakói családi nap keretében ismerkedhetnek a sportolási feltételekkel.
Ezzel a rendezvénnyel kívánjuk bemutatni azokat a feltételeket, melynek keretén belül rávilágítunk arra, hogy a sport és a rendszeres testmozgás lehet az egészségfenntartás és az egészségfejlesztés egyik fontos alapköve.
 
A rendezvényen elérhető sportágak: mellékelve
 
A rendezvényen óránként más-más élsportolóval és kiváló sportvezetőkkel találkozhatnak és beszélgethetnek illetve együtt sportolhatnak az ide látogatók:
 
Találkozhatnak Földi Imrével olimpiai bajnok Nemzet Sportolója súlyemelővel és lányával a tizenhétszeres európa-bajnok Földi Csillával, Stark András és Oláh Béla súlyemelő olimpikonnal, Nagy Ákos junior világbajnokkal.
A Tatabányai Carbonex Kézilabda Club játékosaival és edzőivel, Marosi László és Kontra Zsolt világválogatott kézilabdázóval illetve Fogel Gyuláné Pethő Zsuzsa olimpiai bronzérmes kézilabdázó-nővel és a fiatal tatabányáról elszármazott kiválósággal Szöllősi Patriciával, aki jelenleg a Győri ETO KC. játékosa.
Kiss Antal olimpiai ezüstérmes gyaloglóval és tanítványával Füsti Edina olimpikonnal.
A Tatabánya-ENTERNET labdarúgó csapatának játékosaival és edzőivel illetve az elmúlt évtizedek kiválóságai közül Környei Viktorral, Kiprich Józseffel, Csapó Károllyal, Plotár Gyulával, Vincze Istvánnal illetve a kiváló volt FIFA játékvezetővel Emsberger Gyulával.
Olimpikon judosaink közül Csernoviczky Évával és Kunyik Zsolttal.
A birkózó olimpikon Takács Jánossal illetve az egykori sikeres ökölvívóval Budai Antallal és Varga Miklóssal.
A junior és világ európa-bajnok Böjte Szabolcs párbajtőr-vívóval.
A dartsos Sárai Levente és Fábián Ferenc európa-bajnok sportolókkal.
A rendezvényen a kiváló erőben levő 80 év feletti futó Eötvös Feri bácsi is részt vesz.
 
A rendezvényen megcsodálhatjuk a világversenyeken oly sikeres baji kerékpárosok bemutatóit.
 
   Sportágak a sport napján:
 
1.        AIKIDO
2.        ASZTALITENISZ
3.        ATLÉTIKA
4.        BILLIÁRD
5.        BIRKÓZÁS
6.        BOCSA
7.        BRIDZS
8.        BUVÁRKODÁS
9.        CSOCSO
10.     DARTS
11.     FALMÁSZÁS
12.     FLOORBALL
13.     FOGYATÉKKAL ÉLŐK
14.     FRIZBI
15.     FUTÁS
16.     HIFI KLUB
17.     ÍJÁSZAT
18.     JUDO
19.     KARATE
20.     KATASZTRÓFA-VÉDELEM
21.     KEMPO
22.     KERÉKPÁR
23.     KERÉKPÁR-POLÓ
24.     KÉZILABA
25.     KORCSOLYÁZÁS
26.     KOSÁRLABDA
27.     KUNGFU
28.     LABDARÚGÁS
29.     ÖKÖLVÍVÁS
30.     PETANQUE
31.     RÖPLABDA
32.     SAKK
33.     SÚLYEMELÉS
34.     TEKE
35.     TENISZ
36.     TEREMKERÉKPÁR
37.     TERMÉSZETJÁRÁS
38.     TESTÉPÍTÉS-FITTNESS
39.     THAI BOKSZ
40.     TORNA
41.     TÖMEGSPORT
42.     TÚRAMOTOR
43.     TURISZTIKA
44.     VÍVÁS
45.     VIZILABA-USZÁS
46.     WING SHU KARATE
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió