Öt kilométer új kerékpárút Tatabányán

 
Bánhida és Dózsakert komplex kerékpáros közlekedésfejlesztése összesen 470 millió forintból valósul meg, amelyből 362 millió forint európai uniós támogatás, 108 millió forint pedig önkormányzati önerő. (2017.04.13)

5 km új kerépárút épül Tatabányán

A projekt első ütemében - öt szakaszra bontva fejlesztést – a már meglévő Erdész utcai és Síkvölgyi úti kerékpárutakat kötik össze, a második ütemben átépítik majd a Polacsek közt és körforgalmat alakítanak ki a bánhidai „Két kard” emlékműnél. A megkezdődött munkálatokról, az ütemezésről és a részletekről Schmidt Csaba polgármester számolt be a Dózsa György út és az Erdész utca találkozásánál.

Tatabánya önkormányzata elkötelezett a fenntartható, környezetbarát közlekedési módok városi fejlesztése mellett, ezért 2016 márciusában támogatási kérelmet nyújtott be a TOP-6.4.1.-15 Fenntartható városi közlekedésfejlesztés című felhívásra. A Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásra érdemesnek minősítette a pályázatot, ezért megkezdődhet az 5,1 km hosszú kerékpárút létesítése.

A projekt célja, hogy 2018 nyaráig az Erdész utcai és a Síkvölgyi úti kerékpárút összekötésével közvetlen kapcsolat létesüljön a síkvölgyi temető és a Tata-Tatabánya kerékpárút között. A fejlesztés révén újabb városrészek válhatnak teljesen kerékpárosbaráttá, így Bánhidaiak és Dózsakert is.

Az első szakaszon, a Dózsa György út Erdész és Turul utcai szakaszán már meg is kezdődtek a munkálatok, ide önálló, aszfaltos kerékpárutat építenek, teljesen elkülönítve a járdától. A buszmegálló peronját is átépítik, a jövőben térköves lesz. Dózsakert főútjának második szakaszán, egészen a kettős körforgalomig a meglévő járdát – felfestése után - közösen használhatják majd a kerékpározók és a gyalogosok.

A kerékpáros nyomvonal a Dózsa György út és a Madách Imre utca sarkán található élelmiszer áruház melletti nagy parkolón vezet majd át, a Madách Imre utcára az üzlet mögött lehet majd csatlakozni. Innen egészen a Polacsek közig az úton juthatnak el a biciklisek; a felfestés már el is készült. A Polacsek közben új utat, valamint gyalogos és kerékpáros utat is kialakítanak, melyen keresztül ki lehet majd jutni a „kis” Kossuth Lajos utcára, amelyet teljes egészében megújítanak és felfestik rá a kerékpáros nyomvonalat is. A református templom előtti körforgalomtól végül egészen a Síkvölgyi úti kerékpárútig biztonságosan lehet majd két keréken is közlekedni. Ezen a szakaszon különálló bicikliút épül, illetve lesz olyan része is, ahol a járdát gyalogos és biciklis sávra osztják fel

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió