Két olimpiai aranyat nyertek a kömlődi síelők

 
Szenzációs eredményt értek el megyénk sportolói a Speciális Olimpia Téli Világjátékokon. A kecskédi Szanyi Petra és a nyergesújfalui Csernai Tibor Miklós aranyérmet szerzett alpesi síben az Ausztriában rendezett speciális olimpián. (2017.04.07)

Csernai Tibor Miklós, Szanyi Petra és edzőjük, Molnár Sándor (Fotó: MW)

A március végén Ausztriában rendezett versenyen 105 ország 2800 sportolója vett részt és a kömlődi oktatási intézmény egykori és jelenlegi tanulói két bajnoki címmel térhettek haza. A Kecskéden élő Szanyi Petra óriás-műlesiklásban, a nyergesújfalui Csernai Tibor Miklós pedig szuper óriás-műlesiklásban bizonyult a legjobbnak.

Edzőjük, a Dadon élő Molnár Sándor elárulta a titkot: három évig speciális módszerekkel készültek a nagy megmérettetésre. Most új céljaik vannak, kerékpárban és úszásban is szeretnének a csúcsra jutni. Örök élményt jelentett számukra a Magyar Sport Házában tartott ünnepi fogadás is.

A 33 fős magyar csapat öt sportágban – alpesi sí, gyorskorcsolya, hófutás, műkorcsolya, padlóhoki – indult. A magyar küldöttség remekül szerepelt, hiszen összesen 13 arany-, 6 ezüst- és 9 bronzérem volt a csapat termése.

– Jól éreztem magam Ausztriában, számítottam is a győzelemre, hiszen ezért utaztunk ki. Természetesen szeretnék még olimpián részt venni – tudtuk meg Szanyi Petrától.

Petra és Tibor szenzációsan szerepeltek, hiszen előbbi aranyérmet szerzett óriás-műlesiklásban, szuper óriás-műlesiklásban negyedik lett, míg utóbbi szuper óriás-műlesiklásban bizonyult a legjobbnak, óriás-műlesiklásban pedig bronzérmet nyert.

– Az olimpiára történő felkészülés három évig tartott. Az első években az alapozással kezdtük az oktatást, egy új moduláris (strongbase) módszerrel haladtunk, csak az utolsó évben sokkal koncentráltabbá tettük az edzéseket. Nyáron elsősorban az erőnlét fejlesztésén dolgoztunk, bár ez a fajta munka azóta is folyamatos. Ősszel egy saját tervezésű mobil műanyag pályán gyakoroltuk az alapmozgásokat, térirányokat, kapuzásokat. Decembertől kezdtünk el versenyeken is indulni – beszélt a felkészülés állomásairól Molnár Sándor, aki testvérével az általuk alapított MT Síiskola keretein belül edzi a fiatalokat megyénkben.

– Attól tartottam, hogy versenyzőink mentálisan nem bírják majd a nyomást, de bevallom, mi jobban izgultunk, mint ők. Abban biztosak voltunk, hogy a fiatalok tudása megvan ahhoz, hogy megszerezzék a győzelmet, de technikai sport lévén bármi adódhat a pályán és az időjárás is közbeszólhat – beszélt az olimpián töltött napokról a sportvezető.

– A következő speciális olimpiát Abu-Dhabiban rendezik, ott elsősorban kerékpárban szeretnénk sikeresek lenni, hiszen ez a sportág remekül kiegészíti a síelést. Éppen ezért a síelés mellett egyre többet edzünk kerékpárral is – vázolta a jövőbeni terveket Molnár Sándor.

– Mi bizakodtunk, de hittük is és nem is, hogy valóban medáliával térhetnek haza versenyzőink. Hatalmas öröm volt számunkra, hogy Tibor nyerte az első magyar aranyérmet. Szeretnénk még olimpián indulni, Abu-Dhabiban Tibor korábbi sportágában, úszásban próbálkozna. Onnan is szeretnénk majd egy csillogó medált hazahozni – mondta Csernai Miklós, Tibor édesapja.

Forrás: kemma.hu

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió