Kerékjegy a bringás útért

 
A Tatabánya-Vértesszőlős-Tata útvonalú Által-ér-völgyi kerékpárút létesítéséhez nagy reményeket fűznek a három település lakói. Tatán és Tatabányán már a fő bringás útvonalra csatlakozás tervei is elkészültek, hogy minél jobban szélesebb körűen megvalósuljon az immáron 13 esztendeje dédelgetett álom. (2011.augusztus)

A Tatabánya-Vértesszőlős-Tata útvonalú Által-ér-völgyi kerékpárút létesítéséhez nagy reményeket fűznek a három település lakói. Tatán és Tatabányán már a fő bringás útvonalra csatlakozás tervei is elkészültek, hogy minél jobban szélesebb körűen megvalósuljon az immáron 13 esztendeje dédelgetett álom.

 

 A Komárom-Esztergom Megyei Sportszövetségek Szövetsége (KEM SZÖSZ) kibővített elnökségi ülésen fontos kérdések hangzottak el. Az Által-ér-völgyi kerékpárútnak pályázaton elnyert pénzből a támogatási szerződés szerint 2012 december 31-ig meg kell épülnie, de szeretnék, ha ez hamarabb megvalósulna. Jól tudja a három település vezetése, hogy sok víz lefolyik addig az Által-éren, addig is keresik a lehetőségeket az építkezés támogatására.

    Horváthy Lóránt elnök (egyben Tata alpolgármestere, és 13 éve az ügy gesztora) elmondta, hogy a maga lehetőségeivel a szövetség is segít, mégpedig kerékjegy kibocsátásával. Ezek már el is készültek, 200 és 500 forintos értékben, amelynek vásárlói több alakalommal is részt vehetnek majd nyereménysorsoláson, amelyeknek stílszerűen kerékpárok lesznek a fődíjai. Mellette különböző értékes sportszerek találnak majd gazdára.

   A másik újdonság, hogy a KEM SZÖSZ történetében először részt vesz a tatabányai Vértes Expó kiállításon, amelyen bemutatkozik az Által-ér-völgyi kerékpárúttal érintett három település is, természetesen a bringás élet kerül majd előtérbe.

    Augusztus 11-én 15 órakor Tatabányán, a Megyeházán tart nyílt sajtótájékoztatót a KEM SZÖSZ és három település vezetése. Ezen már részletesebb információkat kaphatnak az érdeklődők. Nemcsak az újságírókat, hanem a kerékpárút sorsát figyelemmel kísérőket is várják a szervezők.

Péntek Sándor
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió