Egymilliárdos kerékpárút

 
Tavaly márciusban írt alá konzorciumi megállapodást Kecskéd, Környe és Oroszlány polgármestere a három települést és Tatabányát összekötő, 1,1 milliárd forint értékű kerékpárút megvalósításáról.(2017.04.14)

Kerépárút épülhetOoroszlánytól


A TOP-os (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) – immár nyertes - projekt keretében Tatabánya és Környe közigazgatási határától indulva Oroszlányig épül meg a kerékpárút.
Szerdán délelőtt az oroszlányi városházán találkozott újra a három polgármester, Lazók Zoltán, Beke László és Grúber Zoltán, hogy a nyilvánosságra hozott kormányhatározat fényében tárgyalják meg a további tennivalókat.
A nyomvonal 11,8 kilométer aszfaltozott és 1 kilométer erdei útból áll. A burkolattal el nem látott szakasz a fő nyomvonalról ágazik le a kamalduli remeteség majki műemlék együttese felé.
A pályázati források elosztásának sajátosságai miatt a tatabányai, 4,2 kilométeres szakasz külön beruházásban épülhet meg. A teljes hosszában mintegy 16 kilométeres útvonal elkészülte után Oroszlánytól a Dunáig lehet majd kerékpározni az Által-ér mentén. A megbeszélésen Busz Tamás, a Partner Mérnöki Iroda tervezője ismertette a további feladatokat, ugyanis rendkívül szűkösek a határidők: az engedélyeztetési eljárást 60 nap alatt kell végigvinni.
Legsürgetőbb az önkormányzatok kisajátítási eljárásainak befejezése, de hasonlóan fontos a régészeti feltárás elvégzése, a területek átminősítése, az alábányászottsági vizsgálat, a mezőgazdasági területek művelésből való kivonása, valamint egyeztetés a MÁV-al, hiszen a nyomvonal két helyen is keresztezi a vasutat a már elkészült tervek szerint.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió