Bringás diákok Szőgyénben

 
Immáron negyedik alkalommal indultak neki a hetven kilométeres távnak a tatai középiskolás és általános iskolás tanulók. (2014.06.28.)

Immáron negyedik alkalommal indultak neki a hetven kilométeres távnak a tatai középiskolás és általános iskolás tanulók. (2014.06.28.)

 

A városi diákönkormányzat (TAVIDÖK) népszerű kerékpártúrájára idén tizenkilencen vállalkoztak. A lelkes kis csapat kísérői Schäfferné Czirok Vera sport- és ifjúsági referens, Varga Dóra a Városkapu Zrt. munkatársa és dr. Varga András képviselő voltak.

– Felvidéki barátaink idén is sok programmal készültek. Megismerhettük a köbölkúti Párizsi-mocsarat, amely 1990-ben került fel a ramsari egyezmény listájára. A túránkhoz kapcsolódóan kerékpáros élménybeszámolót hallottunk a révkomáromi Bujna Zoltántól, a „biciklis dervistől”, aki 107 nap alatt több mint 7000 kilométert kerekezett Ázsiában, követve példaképe, Vámbéry Ármin (1832-1913) útját – számolt be az élményekről Dózsa Eszter diákpolgármester.

A tatai diákok Baracska Árpáddal, a szőgyéni tájház „mindenesével” agyagozhattak, drótékszereket készítettek, az összetartozás emlékoszlopánál pedig közösen emlékeztek a helyiekkel verssel és énekkel.

– Sok élménnyel tértünk haza, mindenki jól érezte magát, az is, aki először volt, és az is, aki már negyedszer. Mindez persze nem jöhetett volna létre a tatai és a szőgyéni önkormányzat segítsége nélkül, amit nagyon köszönünk – búcsúzott Dózsa Eszter.

Pécsváradi
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió