A bringások biztonságáért

 
A Vértes Volán és az Alba Volán régiós közlekedési szolgáltatóként már KNYKK (Középnyugat- magyarországi Közlekedési Központ) Zrt. néven működik. A KNYKK, folytatva a hagyományokat, ismét fontos társadalmi szerepvállalásról tett tanúbizonyságot. (2015.07.31.)

A két társaság már korábban is készített közös programot a társadalmi felelősségvállalásról, ez a fuzionálás után még hangsúlyosabb szerepet kapott az összefogás, együttműködés céljaival kapcsolatban.

A közösségi érdekek prevenciós kampányaiban való részvétel minden évben más-más témát helyez előtérbe, idén a kerékpárosok kaptak kiemelt figyelmet a KNYKK és a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr- főkapitányság közös programjában.

Két tatabányai helyi és két, a megyében közlekedő helyközi autóbuszon is megjelenik az a plakát, amely a kerékpárosok szabályos közlekedésére, biztonságára hívja fel a figyelmet.

– A gyalogosok mellett a kerékpárosok a közlekedés legvédtelenebb résztvevői, közlekedési balesetek esetén és biztonsági felszerelések használata nélkül súlyos, akár halálos baleseteket szenvedhetnek – ismertette Farkas Gábor rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos, Komárom-Esztergom megyei rendőr-főkapitány, aki elmondta még, hogy 2015 első félévében 240 személyi sérüléssel járó közúti baleset történt a megyében, ebből 16 alkalommal kerékpáros volt a hibás. – Szerencsére ez a tavalyi időszakhoz képest minimálisan csökkent, a rendőrség fő célja a figyelemfelhívó kampánnyal a további megelőzés – mondta Farkas Gábor.

Az együttműködés az őszi-téli időszakban az idősebb korosztály megszólításával folytatódik. A trükkös lopások megelőzésére az autóbuszokon hirdetményeket helyez ki a közlekedési társaság és az októberi nyugdíjas bérletek mellé könnyen értelmezhető, jól olvasható tájékoztatót kapnak a segélyhívó és áldozatsegítő szervezetek telefonszámával ellátva.

– Az autóbuszokon elhelyezett hirdetményekkel szinte minden korosztályt el tudunk érni, így a rendőrségi kampány mellett a helyi vöröskereszttel együttműködve a véradás fontosságára is fel tudjuk hívni a figyelmet hat térségben, és az általános reklámok mellett a véradások helyszíne és időpontja is megjelenik a járműveken – tudtuk meg Németh Tamástól, a KNYKK vezérigazgatójától.

Pécsváradi Andrea

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió