A bringás út átszelheti a megyét

 
Megvalósulhat a nagy álom, miszerint a tavaly év végén átadott, Tatbányát, Vértesszőlőst Tatával összekötő Által-ér-völgyi kerékpárút átszeli megyénket. A tervek szerint Oroszlányból induló bringás út végső pontja a vizek városát érintve Dunaalmásnál lesz. (2014.07.12.)

Megvalósulhat a nagy álom, miszerint a tavaly év végén átadott, Tatbányát, Vértesszőlőst Tatával összekötő Által-ér-völgyi kerékpárút átszeli megyénket. A tervek szerint Oroszlányból induló bringás út végső pontja a vizek városát érintve Dunaalmásnál lesz. (2014.07.12.)

 

A Tatabánya és Oroszlány közötti kerékpárút megvalósításának első lépéseként együttműködési megállapodást írt alá Majkon Schmidt Csaba (Tatabánya), Takács Károly (Oroszlány), Beke László (Környe) és Grúber Zoltán (Kecskéd) polgármestere, valamint Horváthy Lóránt, Tata alpolgármestere, a Komárom-Esztergom Megyei Sportszövetségek Szövetsége (KEM SZÖSZ) nevében és Musicz László, a tatai székhelyű Által-ér Szövetség titkára.

– Oroszlány önkormányzata a Pons Danubii EGTC tagjaként került be a Szlovák-Magyar Határon Átnyúló Együttműködési Program által meghirdetett pályázati források vérkeringésébe. A tagság előnyeit kihasználva sikerült projektpartnerként kapcsolódnunk az Eurovelo 6-hoz című pályázat résztvevőihez. A kerékpárút megtervezésére mintegy 36 millió forint uniós forrást nyertünk, az összegből a tervdokumentációt készíttetjük el a következő fél évben – ismertette Takács Károly, aki hozzáfűzte, hogy projekt gördülékenyebb megvalósítása érdekében a KEM SZÖSZ és az Által-ér Szövetség is projektpartnerként vesz részt az együttműködésben.

Schmidt Csaba hangsúlyozta: nagyon fontos lépéshez értek a projekt indításával, hiszen ennek köszönhetően a jövőben tovább tudják építeni a Tatabánya és Tata közötti kerékpárutat.Véleménye szerint nagy jelentőségű a már most kiemelkedő sikerű Által-ér-völgyi bringás út továbbfejlesztése.


– Még 2008-ban megmutattuk az akkori államtitkárnak kerékpáros utunk tervezetét, és tetszett neki az ötlet. Végül, 2013 elején már nekiláthattunk az építkezésnek, és az év végén átadtuk ezt a jelentős létesítményt. Szeretnénk teljes mellszélességgel segíteni az Oroszlány-Tatabánya szakasz megvalósítását, ebben nekünk már nagy rutinunk van, és el kell mondani, hogy sok olyan váratlan esemény hátráltathatja a munkát, amit mi is átéltünk az Által-ér-völgyi kerékpárút kivitelezése során – mondta Horváthy Lóránt.

Musicz László, a 20 éves Által-ér Szövetség titkára elmondta: szervezetük életében is jelentős, hogy a kerékpárút bővítésével újabb kötelékkel erősödnek, újabb összetartó kapcsolat alakul ki a megye települései között.

Péntek Sándor

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió