A Baj KSE edzője, Nagy Györgyi életműdíjat kapott

 
A magyar teremkerékpársport baji meghonosítóját életmű díjjal jutalmazta a Magyar Kerékpáros Szövetség. A sportoló úttörő szerepet vállalt 25 évvel ezelőtt a sportág meghonosításában.(2019.06.11)

A 125 éves Magyar Kerékpáros Szövetség edzői életműdíjjal ismerte el a Baj KSE edzőjének, Nagy Györgyi­nek az áldozatos tevékenységét. Az ünnepi eseményen egyetlen hölgyként képviselte a teremkerékpár sportágat. A szakember ugyanis 25 évvel ezelőtt, a baji egyesülettel karöltve, úttörő szerepet vállalt a teremkerékpársport magyarországi meghonosításában.
Nagy Györgyi 40 esztendeje testnevelőként is dolgozik, miközben a Testnevelési Egyetemen tornász szakedzői diplomát is szerzett. Néhány évvel később, egy testnevelőtanári továbbképzésen, a tornával foglalkozó pedagógusokat arra ösztönözték, hogy foglalkozzanak a teremkerékpározás népszerűsítésével, elterjesztésével. Mivel ő kezdett el elsőként a sportággal hivatásszerűen foglalkozni, nem véletlen, hogy 1994-től, 22 éven keresztül volt a szakág szövetségi kapitánya.

A továbbképzést követően, Györgyi szinte azonnal meg is alapította Bajon a szakosztályt, sőt, ’94-ben már az első Európa bajnokságon is nyeregbe ültek tanítványai. Az edzőnő eddigi pályafutása során legalább ötszáz fiatalt nyert meg e sportágnak. 2008-ban a Magyar Sportért Érdemérem bronz fokozatával ismerték el eredményes edző munkáját, versenyzői sikereit. A szakvezető ma is Bajon, szakosztályvezetőként irányítja a művészi kerékpározók felkészülését.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió