Környei érmek a Kempo VB-n

 
Öt 14 éven aluli és 13 felnőtt versenyző vett részt a Magyar Zen Bu Kan Kempo Sportági Szövetség válogatottjának tagjaként a Portugáliában megrendezett, sorrendben a hatodik All Styles World Championship-en, amelyről a magyarok 62 éremmel érkeztek haza. A vasárnap zárult nyílt harcművészeti világbajnokságon 70 ország ötezer versenyzője küzdött a dobogós helyezésekért, a honi válogatott tagjai 25 arany-, 22 ezüst- és 15 bronzérmet gyűjtöttek be. (2016.03.30)

A rendkívül szép és irigylésre méltó éremgyűjteményt Budai Anita, a környei Gyémánt Kempo Sport Egyesület 13 esztendős sportolója négy csillogó világbajnoki éremmel gazdagította. Bognár Levente (2 dan Gyémánt Kempo SE) tanítványa igazolta a mester előzetes várakozását, s brillírozott a küzdelmi számokban: a Light-kick után a dobogó legmagasabb fokára állhatott, Semi-Contact-ban és Gi grappling/földharc-ban ezüstérmet szerzett, míg fegyveres formagyakorlata bronzérmet eredményezett.

Budai Anita kempo világbajnok

Anita a világbajnokságot megelőző, februári ifjúsági Országos Bajnokságon hat versenyszámban indult, azt a megmérettetést négy arany- és két ezüstéremmel zárta. Akkor már javában tartott a VB-re való felkészülése, amely egy évet vett igénybe, ebből az aktív, célirányosan fókuszált időszak az utolsó 5 hónap volt, miközben az iskolát sem hanyagolta el. Felnőtteket megszégyenítő elszántsággal és kitartással készült szigorú edzésterv alapján, négy edzéshelyen négy felkészítő mester szakmai irányításával, akiknek ezúton is köszöni a támogatást és a segítséget.

A mesterek:

Takács Attila 5 dan Profi Kempo Akadémia Székesfehérvár

Palotás Ferenc 5 dan Kismészáros SE Budapest

Ferenczik József 3 dan Csákvár HSE

Bognár Levente 2 dan Gyémánt Kempo SE

A magyar csapat a kempo vb-n

Köszönet továbbá Környe Község képviselő-testületének, amely 220 ezer forintos támogatást biztosított Anitának a versenyen való részvételének közvetlen költségeire (utazás, szállás, étkezés, nevezési díj), illetve a Schlepp és Fülöp Villamos Szolgáltató Kft-nek a nyújtott támogatásért, valamint mindenkinek, aki szurkolt Anitának, és a Magyar Zen Bu Kan Kempo Sportági Szövetség válogatottjának.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió