Új kajakház épül Oroszlányban?

 
Mint arról februárban beszámoltunk, eddig a helyi kajakosok fő támogatója a Vértesi Erőmű volt, a tó partján 1982-ben átadott bázis is a cég tulajdonában van jelenleg. Míg évekkel ezelőtt ennek értékét 5-6 millió forintra becsülték, tavaly már ennek sokszorosát kérték, de azóta közeledtek az álláspontok, és reális esély van a megegyezésre – hangzott el többek között azon a megbeszélésen, amelyen részt vett az ügyben érintettek mellett Doma Gergő, a Magyar Kajak-kenu Szövetség szakmai igazgatója is. (2017.10.13)

Új kajakház lesz Oroszlányban?


Mivel a régi kajakház toldozgatása nem reális alternatíva, mindenképpen újat kellene felépíteni, s erre az önkormányzat rendelkezik megfelelő területtel a jelenlegi mellett – mondta Lazók Zoltán polgármester, aki hangsúlyozta: elkötelezett abban a képviselő-testület, hogy lehetőségeihez mérten támogassa Oroszlányban a sportot, azonban erre csak reális, ésszerű keretek között van lehetőség.
Doma Gergő erről szólva kifejtette: a Magyar Kajak-kenu Szövetség 30 millió forinttal tudja támogatni a projektet, ennek azonban feltétele egy olyan fejlesztési koncepció, amely tartalmazza a sportszakmai célokat, a jövőbeni működés feltételeit, a későbbi finanszírozás módját. A támogatás fejében pedig 15 évig célhoz kötötten kell használni az objektumot. Egy vázlatos terv is asztalra került a megbeszélésen, ami többek között fitnesz-, kondi. és konferenciatermet is vizionál az új kajakházba. Ezek közösségi célú hasznosítása segítené a fenntartást, viszont nagyságrendekkel megdrágítaná a beruházást.
Alaphangon is 100 milliókról van szó, aminek forrása jelenleg nem biztosított, ezért további tárgyalásokra van szükség az álláspontok közelítéséhez, hiszen azt is figyelembe kell venni, hogy egy új létesítmény a jelenlegi 130-ról a duplájára emelné az azt igénybe vevők számát. Ami biztos: mindkét fél érdekelt a jelenlegi áldatlan állapotok megszüntetésében, azonban a megoldás módjában, a nagyságrendekben és a beruházás finanszírozásában még vannak fehér foltok. Az idő pedig sürget, ha valóban 2019-ben szeretnék átadni a három szakág (Vért SE, Vidra Sport Kft, Lehetőség SE.) új otthonát.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió