Sárkányhajósok Tatán

 
Minden adva volt az ideális sárkányhajó versenyhez. Az Öreg-tó tükörsima vízfelülete, a szeptemberben szokatlan nagy kánikula, és persze a lényeg, hogy szép számban neveztek csapatok a viadalra. A reggeltől kora estig tartó, izgalmakkal teli versenyt sok érdeklődő tekintette meg. (2011.09.07.)

Minden adva volt az ideális sárkányhajó versenyhez. Az Öreg-tó tükörsima vízfelülete, a szeptemberben szokatlan nagy kánikula, és persze a lényeg, hogy szép számban neveztek csapatok a viadalra. A reggeltől kora estig tartó, izgalmakkal teli versenyt sok érdeklődő tekintette meg. (2011.09.07.)

 

   ATatai Sárkányhajó és Természetjáró Egyesület ötödik alkalommal rendezte meg a Tata Kupa amatőr sárkányhajó versenyt, amelyen három kategóriában (Tatai Polgármesteri Hivatal Tavi Kupája, Grundfos Vállalati Kupa és PikanTó Kupa) küzdött meg egymással a 27 nevező gárda. Munczer Gábor főszervező örömmel nyugtázta a nagy érdeklődést. Elmondta, hogy egyre népszerűbb hazánkban és Tatán is ez a szép sportág, a mostani verseny rendezői stábjában volt többek között Mészáros Éva, Simon Katalin, Székely Zsuzsanna, Kerekes László, Bazsánt Krisztián és Kerekes György. No és Klausz Mihály, a sokszoros világbajnok magyar válogatott tagja, rajta kívül a helyi Zalavári Tivadar és Zalavári Zsolt kormányozta a csapatok hajóit. Ők tehát „idegenek” voltak az együttesekben, amelyeknek az összeállítása azért eléggé vegyes volt. Akadt olyan gárda, amelyben hivatásos evezős, kajak-kenus, vagy éppen nem a cégnél dolgozó sárkányos lapátolt. „Tiszta” vállalati (cég) együttesről alig lehetett beszélni.

 

    – Nálunk csak a hivatal kötelékében dolgozók, vagy azok hozzátartozói szerepelnek a csapatban – mondta nem kis büszkeséggel Hanesz József, a Tatai Polgármesteri Hivatal pénzügyi és városfejlesztési irodájának a vezetője, a sárkánycsapat kapitánya. – Számunkra nem az eredmény a legfontosabb, hanem a tudatos csapatépítés, amely a jó munkahelyi közösség erősödését is jelenti. Mi hetente egyszer edzünk, és a Víz-, Zene-, Virágfesztiválon már jött a jó eredmény, kategóriánkban az első helyen végeztünk. Ma egy kicsit elaludtunk az első menetben, nem lett jó az időeredményünk, így csak az alsó házban folytathatjuk tovább a küzdelmeket.

 Micsoda pech. A polgármesteri hivatal csapata ugyanis a Tavi Kupa alsóházi döntőjében ragyogó időt futott, olyat, amivel a 3. helyen végezhettek volna. Így viszont a kezdeti kisiklás miatt csak a 13-kak lettek. Ebben a kategóriában a 200 méteres versenyt a Budapesti Napsárkányok nyerték a győri Marklin és az oroszlányi Turboboat előtt.

    Azért a dr. Varga András képviselő, Kiss Zsolt főépítész, Sándor Éva, Schäfferné Czirok Vera, Görözdiné Vojnits Klára és a dobos Mericza Nóra által erősített Hanesz-gárda volt az egyik legvidámabb társaság. Miként a nagyon szimpatikus Güntner együttese, amelynek tagjai a Grundfos Kupa 200 méteres döntője előtt még kedélyesen ugratták egymást, mintha nem is a fináléra készülnének.

   – Nagyon jó kis csapatunk van, egységes és erős – tudatta Flórián Béla, a világhírű profi ökölvívó bíró, aki a tatai céget erősíti egy ideje. – Hogyan kerültem be a sárkányosok közé? Lejártam a tóra evezgetni, mondták, hogy jól húzom a lapátot, kérdezték, lenne-e kedvem beszállni a csapatba. Örömmel jöttem, és nem bántam meg.

   A güntneresek meg is nyerték a Grundfos Kupát a tatabányai Mobidick és a budapesti BKV-Vadlibák előtt. A PikanTó Kupa 2000 méteres versenye is sok izgalmat tartogatott. Végül a Napsárkányok győztek a Güntner és a Marklin előtt. A tatai önkormányzat által felajánlott hatalmas vándorkupát a legvidámabb, a legsportszerűbb csapat érdemelte ki egy évre, mégpedig a budaörsi Magyar Légimentők sárkányhajósai.

 
Pécsváradi
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió