Peking 2008: Eddig érmek nélkül

 
 Ez sem a magyar sport legfényesebb napja. A kajak-kenu döntők öt számában érdekelt magyarok négy számban érem nélkül maradtak. Utolsó esély: a Janics Natasa, Kovács Katalin (K–2) kettős még megmentheti a becsületet. (2008.08.23.)

Peking 2008:

Eddig érmek nélkül

Ez sem a magyar sport legfényesebb napja. A kajak-kenu döntők öt számában érdekelt magyarok négy számban érem nélkül maradtak. Utolsó esély: a Janics Natasa, Kovács Katalin (K–2) kettős még megmentheti a becsületet. (2008.08.23.)
 
 NŐI K –1 500 M – KOVÁCS KATALIN
Kovács és Katrin Wagner kezdett a legjobban. Ám Katrin Wagner-Augustin és Inna Oszipenko-Radomska tartotta a lépést a magyarral, sőt a 2000-ben olimpiai bajnok olasz színekben induló Josefa Idem is. Féltávnál Kovács, Idem, Oszipenko volt a sorrend. A cél előtt 150 méterrel az éllovas hármasra megérkezett az olasz „nagy öreg” Josefa Idem is. A probléma azonban ezután kezdődött: Kovács egész egyszerűen nem tudott ritmust váltani, így a lendületben lévő ellenfelek mind lehajrázták.
Kovács a negyedik lett. Az olimpiai bajnoki címet nagy csatában Oszipenko-Radomska szerezte meg, alig megelőzve a második Josefa Idemet. Nehéz szavakat találni: csend és bukás...
 
FÉRFI K–2 500 M – KAMMERER ZOLTÁN, KUCSERA GÁBOR
A spanyolok rajtoltak a legjobban, de Kammererék nem hagyják magukkat és próbánka hajrázni, ahogy az esélyes németek is, de nem lehet utolérni a spanyolokat. Ők az olimpiai bajnokok, a németek a másodikok, Kammererék a negyedikek.
 
FÉRFI C–1, 500 M – VAJDA ATTILA
Vajda Attila számára óriási lökést adhat, hogy pénteken erősebbik számában érvényesítette a papírformát és olimpiai bajnok lett. Ezzel lekerült róla a teher, így 500-on minden mindegy alapon versenyezhet, amiből bármi kisülhet. A verseny nagy esélyese a 29 éves többszörös világbajnok orosz Makszim Opaljev, aki nyert már olimpián ezüstöt (Sydneyben Kolonics Gyuri mögött), és volt bronzérmes is (Athénban), de az olimpiai aranyérem még hiányzik kollekciójából. Őt az 1000-en pénteken második spanyol David Cal szoríthatja meg leginkább, no és talán Vajda Attila. Attilának nem sikerül a rajt, a fehérorosz Aliakszandr Zsukovszki állt az élre. Féltávnál Opaljev elindítja a hajrát, és megnyeri az olimpiát! Az elején vezető Zsukovszki csak ötödik lett, míg Vajda 9. A második helyen a spanyol David Cal végzett, míg a bronzérem az ukrán Jurij Cseban lett.
 
FÉRFI K–1, 500 M – VERECKEI ÁKOS
Ez a nap első döntője. A szám fő esélyese a címvédő kanadai Adam van Koeverden, aki pénteken ezüstérmes lett 1000 méteren. Az esélyeknek megfelelően ő rajtolt a legjobban, Vereckei Ákos pedig a 3. helyre jött fel féltávnál. Koeverden fél hajóval nyár a mezőny előtt, de Tim Brabants az 1000 méter olimpiai bajnoka hajrázik, és jön Ken Wallace , aki 1000-en harmadik lett, és ő nyeri a versenyt! Második Van Koeverden, harmadik Brabants, Vereckei Ákos a hatodik lett.  (MTI)
 
 
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió