Másfél lapáttal bronzérem

 
Ismét kitettek magukért a Tatai Hódy SE kajak-kenusai a Győrben rendezett maraton magyar bajnokságon. A több dobogós és pontszerző helyezés mellett egy szenzációs teljesítmény is a tataiak nevéhez fűződik. (2011.06.07.)

Ismét kitettek magukért a Tatai Hódy SE kajak-kenusai a Győrben rendezett maraton magyar bajnokságon. A több dobogós és pontszerző helyezés mellett egy szenzációs teljesítmény is a tataiak nevéhez fűződik. (2011.06.07.)


 Olyasmi történt, amire ritkán van példa a sportág életében. A gyermek II. korcsoport, 5000 méteres táv küzdelmében a Kovács Sára, Orisek Viktória duó nagy esélyesnek számított. A 12 éves fiataloknak azonban váratlan technikai gondja akadt a táv felénél. A kajakban hátul ülő Sárának szétcsúszott a lapátja, ám a tatai lányok nem adták fel, és másfél lapáttal evezve a harmadik helyen értek célba. Óriási tapsot kaptak a nézőktől, mert ilyen teljesítmény ritka sportág történetében.

   – A tavalyi bajnoki címüket szerették volna megvédeni a lányok, és nem is volt gond, a táv feléig vezettek is a mezőnyt, amikor Sárának szétcsúszott a lapátja. Eszükbe se jutott, hogy feladják a viadalt, végigevezték a távot, az utolsó kétszáz méteren már nekik tapsolt az egész part. A célban sírtak, hogy nem sikerült nyerniük. Vigasztaltam őket, ne keseredjenek el, ez a bronzérem sokkal többet ér, mint egy arany.  Kitették a szívüket, küzdeni tudásból jelesre vizsgáztak, hozzáállásuk példa értékű – értékelt Császár Attila, a tatai lányok edzője.  

     A többi tatai kajak-kenus is kitett magáért. A K-1 serdülő 15 kilométeres távján Szilágyvári Donát a harmadik, a kölyök 10 kilométeren Hegedűs Róbert az 5. helyen végzett.  A K-1-es férfi Masters 10 kilométeres távján Nagy Gábor ezüstérmet szerzett. Ugyanebben a számban Koczkás István 5. lett. További tatai vonatkozású eredmények, K-1 női Masters 10 km: 2. Herendi Ágnes. C-1 férfi Masters 10 km: 3. Bertalanits Tamás. MK-2, gyermek, 5 km: 3. Hegedűs Péter, Csokor Erik.  MK-1 gyermek, 5 km: 6. Zahora Szilveszter. K-2 szabadidős és egyetemista futam, 10km: 4. Gyimesi Gergő, Varga Zsolt. K-2 Masters 10 km: 2. Gaál István, Koczkás István. C-2 Masters 10 km: 1. Liksay Péter, Bertalanits Tamás.

 Péntek Sándor
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió