Kajak-kenu: Jól halad a HódySport

 
 A Tatai HódySport Egyesületről úgy tudják a helyiek, hogy csak a kajak-kenusok fellegvára., holott több más sikeres szakosztállyal is rendelkezik az egyre jobban izmosodó klub. A városi  utánpótlás nevelés, az élsport, a szenior-, és a tömegsport mellett ma már a labdarúgásban is komoly szerepet vállalnak. (2010.08.26.)
Kajak-kenu: Jól halad a HódySport
Nem kell mindenkinek élsportolónak lenni, az egészséges életmód a fontos
A kajak-kenu mellet focisták is vannak HódySportnál
 
Egyesületünkben mindenkit szeretettel várunk – mondja Császár Attila
 
A Tatai HódySport Egyesületről úgy tudják a helyiek, hogy csak a kajak-kenusok fellegvára., holott több más sikeres szakosztállyal is rendelkezik az egyre jobban izmosodó klub. A városi  utánpótlás nevelés, az élsport, a szenior-, és a tömegsport mellett ma már a labdarúgásban is komoly szerepet vállalnak. (2010.08.26.)
Császár Attila, a Tatai HódySport Egyesület alelnöke a város minden idők egyik legsikeresebb sportolója. Annak idején a világ elitjébe tartozott a kajak-kenus kiválóság, aki nemcsak megálmodta, de 2010-re valóra is vált, hogy a vizek városának kajakosai ott vannak az országos élvonalban. Ez pedig azért is nagy dicsőség, mert voltaképpen a sportág magyar képviselői a világ élvonalát jelentik.
   – Szakmai munkánk az önkormányzati támogatásnak köszönhetően zökkenőmentes, és ennek is köszönhetően egyesületünkhöz az év folyamán további szakosztályok, köztük a labdarúgók is csatlakoztak. Ezzel nemcsak bővült a tagságunk létszáma, de szélesebb palettát tudunk kínálni Tata lakosságának a sportoláshoz és a testmozgáshoz, az egészségmegőrzéséhez – mondta elöljáróban Császár Attila. – Az optimális működés érdekében az önkormányzati támogatás mellett igyekeztünk minden pályázati és szponzorációs forrást megragadni, hogy munkánkat minél eredményesebben és színvonalasabban végezhessük.
    A HódySport SE legeredményesebb szakosztálya a kajak-kenusoké, akik nemrégiben hat aranyérmet szereztek az országos utánpótlás-bajnokságon. Náluk 122 igazolt sportoló van, de aki úgy gondolja, tömegsport szinten is tagja lehet az „egyletnek”. Az edzői stáb sem akármilyen kajak-kenusoknál. A Császár Attila, Czina László, Kun Tamás trió a jövő várható sikereinek a záloga.
   A HódySportnál amatőr futó szakosztály is működik, mégpedig igen  sikeresen, a 45 atléta edzője Lázár Ottó, az edzőtábor helyettes vezetője. A 30 tagú teniszező társaságot  Szécsényi Gábor, a 15 tagú úszó csapatot pedig Kobus Balázs vezeti. És akkor még ott van a magáról egyre többet hallató harminc fiatalt felsorakoztató ugrókötél szakosztály Fógel Zsolt irányításával. A legfrissebb jövevények az egészen fiatal labdarúgók, akik mintegy 120-an alkotnak szakosztályt a HódySportnál. Az egyesület ars poeticája: minden fiatal találja meg a sportolási lehetőséget.
   – Tata város általános iskoláival és testnevelőivel való szoros együttműködés révén igyekszünk megszerettetni a gyerekekkel a vízi sportokat, növelni a vízbiztonságukat, továbbá a tatai tó adta természeti környezet testközeli megismerését – ismertette Császár Attila. – Emellett sok tömegsport rendezvényt szervezünk, így többek között futóversenyeket, kajakfesztiválokat, korcsolyaversenyeket, amelyeken a mozgás és a sport révén megismertetjük a gyerekekkel az egyesületünk biztosította lehetőségeket. Nem kell mindenkinek élsportolónak lenni, az egészséges életmód a fontos.
 
                                       Péntek Sándor
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió