Aranyos edzőtábor

 
Érdekes, hogy a londoni olimpián a nyolc aranyéremből hatot a Tatai Edzőtáborban készülő sportolóink értek el. Michl József polgármester és Tompa Andor, az edzőtábor igazgatója büszke arra, hogy a város ismételten hozzájárult a kiváló eredményekhez. (2012.08.30.)

Érdekes, hogy a londoni olimpián a nyolc aranyéremből hatot a Tatai Edzőtáborban készülő sportolóink értek el. Michl József polgármester és Tompa Andor, az edzőtábor igazgatója büszke arra, hogy a város ismételten hozzájárult a kiváló eredményekhez. (2012.08.30.)

 

 Felvételünkön Tompa Andor, az edzőtábor igazgatója

Michl József, Tata polgármestere, országgyűlési képviselő levélben gratulált Borkai Zsoltnak, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökének és Czene Attilának, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkárának a kiváló londoni eredményekhez. A polgármester megerősítette, hogy a város továbbra is nyitott a további sportfejlesztések területén. Gondolt itt az edzőtáborban tervezett sportcsarnokra, és a nemzetközi versenyekre is alkalmas fedett uszoda építésére.

 Michl József egyébként jó szereplést várt a magyaroktól, nem is lepte meg a nyolc aranyérem. Tompa Andor is optimista volt, ő legalább hat elsőségben bízott. Az olimpia néhány eseményét is megtekinthette a spoprtvezető.

 – Londonban láthattam két kajak-kenusaink aranyérmes szerepléseit, voltam vízilabdameccsen, szurkolhattam az öttusázó Marosi Ádám második helyéért, és láthattam a ezüstérmes Lőrincz Tamás remek sikerét – emlékezett Tompa Andor, aki elmondta, hogy nyolc aranyérmesünk közül hatan a Tatai Edzőtáborban készültek az olimpiára. Csak két úszónk, Gyurta Dániel és Risztov Éva, aki nem az edzőtáborban gyűjtötte az erőt.

 Fél éve azt nyilatkozta Tompa Andor, hogy az edzőtáborban jóval több sportolónak tudnának helyet adni, ám ehhez kellene egy új sportcsarnok.

 – A sportcsarnok ügye folyamatban van, és a város vezetése is partner ebben. Az uszoda az még távolabbi terv, a régi Kristály-fürdő területe viszont alkalmas lehet egy fedett létesítmény építésére – ismertette az igazgató, aki sportolóink felkészülése alatt nagy sikerű Olimpiai esték sorozattal lepte meg az érdeklődőket. Ezeken alaposan megismerkedhettek az érdeklődők olimpikonjainkkal, közelebb kerültek hozzájuk az emberek, akik így szinte barátként szurkolhattak nekik a londoni olimpián.

 Van a Tatai Edzőtábor központjában egy emlékszobor, amelyre felvésik mindenkori  olimpiai bajnokaink neveit. Tompa Andor elmondta, hogy a pekingi kurta (ott csak három első helyezettünk volt) lista alá éppen el fog férni a londoni nyolc aranyérmes neve. Ez napokon belül meg fog történni.

 

Péntek Sándor

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió