Nagy siker az egészségre nevelő pályázat

 
Egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok a Komárom-Esztergom Megyei Sportszövetségek Szövetségénél elnevezésű pályázaton a KEM SZÖSZ 10 millió forintot nyert el.

Egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok a Komárom-Esztergom Megyei Sportszövetségek Szövetségénél elnevezésű pályázaton a KEM SZÖSZ 10 millió forintot nyert el.

 


 

Ezzel a megye egyik legnagyobb civil szervezete olyan feladatokat tudott megvalósítani, amelyre eddig nem volt anyagi fedezet. Tíz rendezvényre volt lehetőség, amelyeken rendkívül magas a volt a részvételi arány.

Az áprilisi 33. Gerecse 50 Decathlon túrán, amelyen 7092-en vettek részt, a tatabányai Jubileum Parkban volt az egyik legjelentősebb programunk. Nagy érdeklődés kísérte eseményünket, amelyen legalább kétezren megtekintették a bemutatókat. De a további helyszíneken is nagy volt a részvételi arány. Érdekesség, hogy Nyergesújfalun, teniszverseny közbeni egészségügyi állapotfelmérésen egy perc pihenője nem volt az egészségügyi stábunk.  Ennek a szűrő vizsgálatnak gyorsan terjedt a híre a városban, sokan, más sportágak képviselői kérték, őket is vizsgálják meg, mert jó tudni: hogyan áll az egészségük. Ugyanezt elmondhatjuk a további helyszínekről is. Az egészségügyi állapotfelmérés remek ötlet volt a pályázat kiírójától.

Örvendetes, hogy a pályázatnak köszönhetően a KEM SZÖSZ tagszövetségeinek 800 ezer forintértékben még sporteszközök vásárlására is lehetőséget nyújtott a pályázat.

Összességében mintegy négyezer aktív (regisztrált résztvevő) és passzív (érdeklődő) résztvevője volt a nagyon sikeres projektnek. A résztvevők rendkívül pozitívan értékelték az eseményeket, egyöntetű volt a véleményük: ezt folytatni, rendszeressé kell tenni.

Hozzá kell még fűzni, hogy nagyon sok szövetségi aktivista segített a rendezésekben, szívvel lélekkel végezték munkájukat.

 

A  projekt neve: Egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok a Komárom-Esztergom Megyei Sportszövetségek Szövetségénél.

Projekt azonosítója: TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-1334
A projekt megvalósítás ideje: 2013.09.01-2014.05.30.
Elnyert összeg: 10.000.000 Ft.
Kedvezményezett: Komárom-Esztergom Megyei Sportszövetségek Szövetsége
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió