Megyei sportküldöttség Dijonban

 
A Komárom-Esztergom Megyei Sportszövetségek Szövetsége (KEM SZÖSZ) négytagú delegációval képviseltette magát a franciaországi Dijonban, ahol részt vett a hagyományos évnyitó partnerkapcsolati konferencián. (2008.04.02.)

 

Megyei sportküldöttség Dijonban

 

A Komárom-Esztergom Megyei Sportszövetségek Szövetsége (KEM SZÖSZ) négytagú delegációval képviseltette magát a franciaországi Dijonban, ahol részt vett a hagyományos évnyitó partnerkapcsolati konferencián.

 Horváthy Lóránt, a Komárom-Esztergom Megyei Sportszövetségek Szövetségének (SZÖSZ) elnöke, Unger Károly és Budai István, a KEM SZÖSZ elnökségi tagjai valamint Varga Zita, a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat nemzetközi, nemzetiségi és civil referense vendégeskedett a hangulatos francia városban.

A március 29-i partnerkapcsolati konferencián megyénk küldöttsége mellett részt vett a francia Amicale Bourguignonne des Sports et Organisations de Jeunesse és a német Landessportbund (LSB) Rheinland-Pfalz. A három területi sportszövetség találkozóján a magyarokat nagy szeretettel fogadták a vendéglátók.

   A hosszú utazás után (pénteken este érkeztek meg) az este sportos programmal fejeződött be. A küldöttségek együtt megtekintették a francia II. ligás DFCO Dijon – FC Gueugnon esti labdarúgó-mérkőzést, amelyen a hazaiak az utolsó pillanatokban szerzett góllal diadalmaskodtak.

 A dijoniak fociöröme megadta a másnapi partnerkapcsolati fórum (ABS) alaphangulatát.

Az ABS-közgyűlésen egyebek mellett szó volt a kulturális és keretprogramról valamint a támogatási lehetőségekről.

–        A találkozó ismét új partnerkapcsolatok felvételét tárta fel. Az egyik ilyen a kosárlabda-együttesek, a másik ifjúsági labdarúgó-csapatok együttműködésére irányul – emelte ki Horváthy Lóránt. – Ugyanakkor az elmúlt évi fórumon elindított szándék, miszerint megyénk lovas- valamint vívószövetsége  is felveszia kapcsolatot a német partnerekkel, továbbra is él. Az ABS-közgyűlés elérte célját. A működő partnerkapcsolat német és francia barátainkkal továbbra is hozzájárul az egységes európai eszmeiséghez, az integrációhoz a sport speciális lehetőségei útján. Nekünk továbbra is fontos ez a kapcsolat, amely az államok közötti, sporton kívüli kapcsolatotokat is erősíti.

 Az ABS-közgyűlésen szó esett arról is, hogy a partnerkapcsolatban éveken át részt vevő spanyolok „visszatérnek”, ami a további erősödését jelenti a már évek óta működő trinacionális együttműködésnek valamint a sportszövetségek szövetségének.

A fórumon részt vett Dijon város külföldi kapcsolatokkal megbízott vezetője, aki már régóta figyelemmel kíséri a sportszövetségek találkozóit.

Péntek Sándor

 

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió