Húszéves a Rajna-pfalzi kapcsolat

 
Tatabányán, a Megyeházán ünnepelték a Komárom-Esztergom Megyei Sportszövetségek Szövetsége (KEM SZÖSZ) és a Rajna-pfalzi Sportszövetség sportpartner kapcsolatának 20. évfordulóját. Az eseményre tizenkét vendég érkezett Németországból.

Az örök barátság jegyében ünnepeltek

 

Tatabányán, a Megyeházán ünnepelték a Komárom-Esztergom Megyei Sportszövetségek Szövetsége (KEM SZÖSZ) és a Rajna-pfalzi Sportszövetség sportpartner kapcsolatának 20. évfordulóját. Az eseményre tizenkét vendég érkezett Németországból. (2011.11.11.)

 

     A Rajna-pfalzi vendégek előzőleg meglátogatták a minisztériumban Czene Attila sportért felelős államtitkárt, majd megtekintették a felcsúti Puskás-akadémiát, a vendéglátók megmutatták a vendégeknek Puskás Ferenc hagyatékát, aztán elindultak Tatabányára, az ünnepi összejövetelre.

  Az ünnepség előtt nyílt meg a Rajna-Pfalz tartomány gazdasági, kulturális és sportéletét bemutató kiállítás, amelyen Horváthy Lóránt, Tata alpolgármestere, a KEM SZÖSZ elnöke köszöntötte a mintegy ötven vendéget, köztük Karin Augustin elnök asszonyt, Czunyiné dr. Bertalan Judit kormánymegbízottat, Popovics Györgyöt, a megyei közgyűlés elnökét és Földi Imre olimpiai bajnok súlyemelőnket. A kiállítás december elejéig megtekinthető.

 – Az eltelt húsz év alatt fokozatosan erősödött a barátságunk, tartalommal töltöttük meg partnerkapcsolatunk. Sokat köszönhetünk német barátainknak, akik az első pillanattól kezdve támogatják szövetségünket. Úgy is mondhatnám, örök barátság alakult ki köztünk, biztos vagyok benne, hogy ez nagyon hosszú életű lesz – emelte ki Horváthy Lóránt üdvözlő beszédében.

    Karin Augustin, a Rajna-pfalzi Sportszövetség elnöke elmondta, hogy örömmel jöttek együtt ünnepelni a jubileumot, küldöttségükben helyet kaptak azoknak a sportági szövetségeknek a vezetői, amelyek a legtöbbet tették a gyümölcsöző kapcsolatok fejlődéséért.   

 – A sport a barátságunk alapja, amelyet nagyon fontosnak tartunk – mondta az elnök asszony.

   A kiállítás megnyitója után a díszteremben folytatódott az ünnepség, amelyen felelevenítették az eltelt időszak élményeit. Popovics György büszkén hangsúlyozta, hogy az országban először megyénk sportszövetsége alakított ki ilyen jellegű partnerkapcsolatot.     

    – Németország soha nem felejti el a magyaroknak, hogy 1989-ben megnyitotta határait az NDK-sok előtt. Sportbarátságunk szerintem is egyedülálló, és biztos vagyok benne, hogy még tovább erősödik a két területi egység kapcsolata – mondta Helmut Loenenbach, a pfalziak nemzetközi munkaközösségének elnöke.

 Dr. Partali László, aki a kapcsolatok kialakításának ötletgazdája és mozgató rugója volt, színesen beszélt az eltelt húsz esztendő állomásairól, közben személyes élményeit is felelevenítette. Ezután a KEM SZÖSZ sportági szakszövetségeinek elnökei kaptak szót. A tatai Domokos Ágnes, az evezősök vezetője, Varga László, a Tatai HAC egykori súlyemelőinek edzője, egykori szövetségi elnök az évekig egyik legtartalmasabb kapcsolat letéteményese elérzékenyülve ölelte át régi barátját Heinz Kuhnt, az ottani súlyemelők vezérét. Dr. Henkey István a KEM SZÖSZ elnökeként tett sokat a kapcsolatokért, ő is tatai, miként Szappanos István a kézilabdás elnök, aki a legaktívabb partnerséget alakította ki a pfalziakkal. Horváth Zoltán is rengeteget tett a németekkel való, szinte testvéri kapcsolatok kialakításáért.

 Az ünnepi találkozó végén Horváthy Lóránt egy gyönyörű fatállal ajándékozta meg Karin Agustin asszonyt, amelyre a két szövetség partner sportágait faragták mívesen. Kedves jelenet volt, amikor az elnök asszony átvehette Horváthy Lóránttól az örök barátságot jelképező jelképes csekket.                                                     Péntek Sándor

 

TOVÁBBI FOTÓK AZ ÜNNEPSÉGRŐL I.

TOVÁBBI FOTÓK AZ UNNEPSÉGRŐL II.

 

Hogyan nagyítsuk ki az emléklapot

Az egér jobb oldali gombjával klikkeljünk rá az emléklapra, és ekkor kijön egy ablak. Az ablak kép megjelenítése sorára (ez a legfelső sor a menüben) klikkeljünk rá az egér bal oldali gombjával. Ezután, ha ráklikkelünk az egér bal oldali gombjával az emléklapra, akkor eredeti nagyságában lesz látható.

  


 

 

 
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió