Évindító és partnerkapcsolati börze Dijonban

 
A Komárom-Esztergom Megyei Sportszövetségek Szövetsége a Rajna-Pfalzi és Burgundia Sportszövetséggel, több mint két évtizede fennálló sport partnerkapcsolat keretében 2016. március 18-20. között meghívást kapott a franciaországi Dijonba a hagyományos évindító értekezletre és partnerkapcsolati börzére. Horváthy Lóránt, a KEM SZÖSZ elnöke, Szöllősi Miklós a KEM SZÖSZ főtitkára, a MASZ Észak-Dunántúli Regionális Igazgatósága regionális igazgatója és Varga Zita a partnerkapcsolatot segítő felelőse a német és francia partnerekkel a 2016. évi közös nemzetközi találkozókról és programokról egyeztetett. (2016.03.29.)

 

A KEMSZÖSZ delegációja a dijoni sporttalálkozón

A képen:
Helmut Loenenbach LSB RLP, Horváthy Lóránt KEM SZÖSZ, Lutz Rösner LSB Thüringen, Szöllösi Miklós KEM SZÖSZ,
Pierre Müller LSB Thüringen, Robert Lacroix ABS, Hervé Goudonnet ABS, Daniel Mouret LSB

 

A találkozón képviseltette magát a Türingiai Sportszövetség is. A türingiai partnerrel folytatott megbeszélés eredményeként új kapcsolat körvonalazódik az atlétika területén. Tenisz sportágat érintően konkrét időpontjavaslatok születtek az ez évi németországi találkozó házigazdájával. Megegyezés született a korábban több éven át eredményesen működő súlyemelő kapcsolat újbóli aktivizálásáról is, ennek kézzel fogható eredménye a május 19-22. közötti találkozó, melynek házigazdája a Tatabányai Sport Club lesz. A programok tekintetében a megyei küldöttség kiemelte, nyitottak a kapcsolatok bővítésére francia partnereik felé is.

A partnerkapcsolat új színfoltja a „Pierre de Coubertin Díj”, melyet a német francia együttműködés keretében alapították 2013-ban. A díjhoz az idei évtől olyan Komárom-Esztergom megyei fiatalok is csatlakozhatnak, akik mind a tanulásban, mind a sportban kiváló eredményeket értek el és a közösségért végzett tevékenységük is példaértékű.

A 2016. év fontos eseménye lesz októberben a 40. Rajna-Pfalz Tartományi Sportbál, mely keretet biztosít a Komárom-Esztergom Megyei Sportszövetségek Szövetsége és a Rajna-Pfalzi Sportszövetség között fennálló 25 éves sport partnerkapcsolat megünnepléséhez.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió