Átadták a megye sportházát

 
  Mint ismeretes, a Komárom-Esztergom Megyei Sportszövetségek Szövetsége (KEM SZÖSZ) januárban a tatabányai Népház utca 3. szám alatti központjából új helyre költözött. A megyeháza Fő tér 4. szám alatti helységében (az egykori posta helyén) lett kialakítva a szervezet új székhelye. Kedden tartották meg a  megye sportházának ünnepélyes átadását. (2008.03.12.)  

Az esemény vendége volt Elbert Gábor, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium sport szakállamtitkára, dr. Völner Pál, a megyei közgyűlés elnöke, Simon Géza, a megyei közgyűlés alelnöke. A meghívottak között volt többek között Földi Imre, a Nemzet Sportolója, egykori olimpiai bajnokunk.

A megye egykori sportvezetője, Papp Sándor, a négy éve megszűnt megyei sportigazgatóság volt vezetői: dr. Partali László, László Ferenc is elfogadta a meghívást. Basky Péter, az utolsó sportigazgató kézilabdacsapata (ő az edzője), a Tatai HAC NB I-es mérkőzést játszott ebben az időpontban a Carbonexszel, ezért nem lehetett ott az ünnepségen. Kívülük az Európa-hírű gyorsasági autós, Hernádi László, a sportági szakszövetségek vezetői, aktivistái várták a megnyitót.

 A megyeháza 1. emeleti aula részében fogadták a vendégeket, örvendetes volt, hogy szűkebb pátriánk kiemelt médiái ott voltak az eseményen. Elbert Gábor, dr. Völner Pál és Horváthy Lóránt kedélyesen beszélgetett Földi Imrével, miközben folyamatosan villantak a fotómasinák vakui. Sok régi ismerős találkozott egymással, hiszen több generáció sportvezetői, sportaktivistái jöttek el a már várt átadó ünnepségre. Az esemény hivatalos részének kezdetére mintegy hetven vendég várta Horváthy Lóránt, a Komárom-Esztergom Megyei Sportszövetségek Szövetsége elnökének megnyitó beszédét.

Horváthy Lóránt történelmi pillanatnak nevezte az eseményt, és kiemelte, hogy a megye sportja megérdemli az új központot, amely a Megye Sportja nevet viseli a jövőben. Örömmel nyugtázta, hogy a meghívott vendégek néhány kivétellel elfogadták a meghívást, ezzel is emelve az átadás ünnepélyességét. Az elnök szólt arról is, hogy négy éve, a sportigazgatóság megszüntetésével a megye akkori vezetése kihúzta szőnyeget a sport alól, de az talajon maradt, sőt megerősödött és további fejlődése várható. Végül, Horváthy Lóránt  kiemelte a sport összefogó erejének megnyilvánulását, majd átadta a szót Elbert Gábornak, aki három gondolat köré csoportosította mondandóját. 

 Kiemelte, hogy a megye vezetése sportbarát, ezért minden dicséretet megérdemel, ugyanúgy a sportszövetségek szövetsége, amely fontosnak tartja érdekképviseleti funkciójának érvényesítését. Jó érzés a szakállamtitkárnak, hogy sportügyben, mégpedig ilyen nemes ügyben találkozhat megyénk sportvezetésével.

 Elbert Gábor második gondolata az olimpia fontosságáról szólt. Hangsúlyozta, hogy olyan jó eredményeket, mint például Helsinkiben, amikor 16 aranyat szereztek a mieink, egyre nehezebb elérni. Különösen a pekingi olimpián, hiszen a kínaiak kijelentették: tőlük aranyérem nem mehet ki. Nos, ez lehetetlen, de a kínaiakat komolyan kell venni, hiszen már athéni szereplésükkel is megmutatták, hogy szédületesen fejlődik a sportjuk.

A szakállamtitkár harmadik gondolata a körül csoportosult, hogy a sport hazánkban most a közös nyelv, és reméli, az is marad a jövőben.

    Dr. Völner Pál a vendégek köszöntése után kiemelte, hogy kényszer szülte megoldás volt KEM SZÖSZ költözése, de szövetség megértő hozzáállása példa értékű volt. Az új székház avatását szép ünnepnek tartja az elnök, aki hozzáfűzte, hogy újabb apró követ tettünk le a megye sportjának fejlődéséhez.

 Ezután Horváthy Lóránt vezetésével átvonultak a vendégek a megye sportházának ünnepélyes átadó ünnepségére. A nemzeti színű szalagot Földi Imre vágta át Elbert Gábor, dr. Völner Pál és a KEM SZÖSZ elnöke társaságában. Ezután még hosszasan időztek a vendégek az ízlésesen kialakított sportközpontban, majd állófogadásra voltak hivatalosak a megyeháza 1. emeleti aula részében. A jó hangulat tovább fokozódott, amikor Horváthy Lóránt, utalva az esős időjárásra, a KEM SZÖSZ emblémájával ellátott egy-egy esernyőt adott ajándékba a vendégeknek.

                                                                                            Péntek Sándor

 

 

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió