A természet értékekért

 
A Vérteserdő Zrt. és a Komárom-Esztergom Megyei Sportszövetségek Szövetsége (KEM SZÖSZ), valamint annak természetbarát szövetsége együttműködési megállapodást írt alá a természeti- és kultúrtörténeti értékek megóvása érdekében.

A Vérteserdő Zrt. és a Komárom-Esztergom Megyei Sportszövetségek Szövetsége (KEM SZÖSZ), valamint annak természetbarát szövetsége együttműködési megállapodást írt alá a természeti- és kultúrtörténeti értékek megóvása érdekében.

A megállapodást Kocsis Mihály, a Vérteserdő Zrt. vezérigazgatója, Horváthy Lóránt, Tata alpolgármestere, a KEM SZÖSZ elnöke és Horváth Zoltán, a megyei természetbarát szövetség elnöke írta alá. A szerződésben szerepel, hogy a megállapodó felek hosszú távon együttműködnek a Vérteserdő Zrt. működési területén található természeti- és kultúrtörténeti értékeink megóvásában, valamint abban, hogy az erdei és szabadtéri programok népszerűsítése minél hatékonyabban jusson el a lakosság széles köreihez. Együttműködve segítik egymást az erdei programok, a szabadidő kulturált eltöltését szolgáló közösségi rendezvények megszervezésében.

A megállapodás azt is tartalmazza, hogya Vérteserdő Zrt. kiemelten kezeli a Gerecse 50 Decathlon-túrákat. A népszerű eseményt konkrétan a következőkkel segíti a társaság: asztalokat és pihenőpadokat helyez el a túra útvonalán, melyek a tervek szerint hosszú távon szolgálják a túra résztvevőinek, a pihenni vágyóknak és a természetjáróknak a pihenési lehetőséget. Ennek különösen az idősebbek és a gyerekek örülnek majd.

   A 31. Gerecse 50 Decathlon Túra alatt a várhatóan ismét több mint ötezer résztvevő által képződő hulladékok kezelését segítendő, a zrt. átad 50 zsákot a szemét összegyűjtésére, és azt a túra után a Koldusszállási vadászháztól elszállíttatja.

 A szerződés aláírása után az is elhangzott, hogy valamilyen formában díjazni (jutalmazni) kellene azokat, aki a teljesítménytúra során keletkező hulladékot nem dobálják szét az erdőben, hanem az arra kijelölt helyeken leadják. Tavaly például nyolcvan hatalmas méretű zsák szemetet gyűjtött össze a Gerecse 50 rendező stábja!

Péntek Sándor

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió