A sportos alpolgármester

 
 Horváthy Lóránt Tata sportjának minden rezdülését figyelemmel kíséri. Tata alpolgármestere több társadalmi tisztséget is betölt. Ő egyebek mellett a Komárom-Esztergom Megyei Sportszövetségek Szövetsége (KEM SZÖSZ) elnöke, a Sportért, a Sportolókért Alapítvány kuratóriumának elnöke és a megyei teniszszövetség elnöke. (2008.12.22.)
Horváthy Lóránt Tata sportjának minden rezdülését figyelemmel kíséri. Tata alpolgármestere több társadalmi tisztséget is betölt. Ő egyebek mellett a Komárom-Esztergom Megyei Sportszövetségek Szövetsége (KEM SZÖSZ) elnöke, a Sportért, a Sportolókért Alapítvány kuratóriumának elnöke és a megyei teniszszövetség elnöke. (2008.12.22.)
 
Horváthy Lóránt Tata alpolgármestere, mellette több társadalmi tisztséget tölt be. Ő a Komárom-Esztergom Megyei Sportszövetségek Szövetsége (KEM SZÖSZ) elnöke, a Sportért, a Sportolókért Alapítvány kuratóriumának elnöke és a megyei teniszszövetség elnöke. Tegyük hozzá, többek között, mivel van még néhány civil szervezetben vezetői beosztása. A kívülálló azt hinné, hogy Horváthy Lóránt Tata sportot felügyelő alpolgármestere. Erről szó sincs. Voltaképpen „kívülállóként” szemléli a város sportjának alakulását. De ez csak a látszat. Tata sportjának minden rezdülését figyelemmel kíséri, segíti, ha éppen arra van szükség.

 

A Forest Suliolimpián Horváthy Lóránt díjat ad át

   Horváth Zoltánhoz hasonlóan sokat vállal magára, de soha nem panaszkodik. Éltető eleme a sport szervezése, a sportélet körülményeinek javítása. Tata szinte minden sporteseményén ott van, és büszke arra, hogy ma már nemcsak az ország határain belül, de nemzetközileg is elismerik erőfeszítéseiket. Különleges Horváthy Lóránt szerepe, erről kérdeztük a mindig higgadt és megfontolt szakembert. Kezdjük a KEM SZÖSZ elnöki funkciójával. Hol vannak a találkozási pontok Tata sportjával.
     – Nehéz kérdés, de mindjárt válaszolok is rá – mondta Horváthy Lóránt. – A KEM SZÖSZ társadalmi szervezet, amely egyre hatékonyabban működik. Természetesen Tata városa is benne van a nagy megyei hatáskörben, sok szállal kötődünk az itt zajló eseményekhez. Ha csak annyit mondok, hogy Horváth Zoltán sportreferensünk a megyei természetbarát-szövetség elnöke, valamint a szabadidő-sportszövetség alelnöke, az sokmindent elárul. A két szövetség számtalan eseményének Tata ad otthont. Ez nem kiváltság, csupán a racionalizmus. Városunk rendelkezik minden adottsággal, ami a versenyek, rendezvények lebonyolításához szükséges. Horváth Zoltán ismeretségi köre és támogatottsága itt a legoptimálisabb. Ami örvendetes, a két sportszövetség eseményein nagyon sok tatai lakos vesz részt.
– Nemcsak Horváth Zoltán tatai illetékességű KEM SZÖSZ-vezető.
– Így van. A megyei kézilabda-szövetség elnöke Szappanos István, aki sok éven át önkormányzati képviselő volt Tatán. Árva János, a FÉKEMSZ főtitkára szintén városunkban él, miként Domonkos Ágnes az evezősök elnöke. Nem véletlen, hogy ezen szövetségek sok eseményének Tata ad otthont. Lovasszövetségünk vezetője, Mátyás István, de Szennyei József, a modellezők elnöke is tatai lakos. Kistérségi szemmel gondolkodva büszkén mondhatom, hogy az oly sok nemzetközi sikert elérő teremkerékpárosok megyei szövetségének centruma Bajon van Nagy Györgyi irányításával. De beszélhetek még más tatai kötődésekről is. A vívók főtitkára, Plásztán Attila az OMS-Tata VSE sikeredzője, László Imre, a sakkozók „főnöke” pedig városunk NB II-es csapatában, a Géniuszban versenyez. Mindez kiemelten bizonyítja Tata sportos jellegét, hiszen a tisztségeket nem adják elvtelenül, választják a vezetőket a megye klubjai, szakosztályai.
– A megyei teniszszövetség talán a legszervezettebb, legerősebb megyei sportági szakszövetség. Ez az elnököt minősíti.
– Erről szó sincs. Kiváló stábunk van, a sportág egyre népszerűbb, egyre többen hódolnak a tenisznek. Az igaz, hogy sokat kell tenni a fejlődésért, és mit mondjak, Tata ezért rengeteget tesz. Wéber Tibor, aki a teniszszövetség alelnöke városunkban sokat dolgozik a sportág népszerűsítéséért, különösen az utánpótlás nevelése területén. Az, hogy sok versenyt rendezünk évente Tatán, annak is köszönhető, hogy itt az adottságok nagyon jók. A Cseke-ligeti teniszcentrum és a Tatai Edzőtábor ideális helyszíne ezeknek az eseményeknek.
– A Sportért, a Sportolókért Alapítvány a következő témánk. Mit nyújt a sportolóknak ez a szervezet?
– Alapítványunk célkitűzése, hogy a megyében élő beteg, idős és rászoruló sportolók, sportszakembereket anyagilag támogassa. A mostani kiírásban 500 000 forintot osztunk szét, pontosabban szavaz meg a kuratórium. Pályázatonként maximum ötvenezer forint támogatás adható. A megye sportági szakszövetségei tehetnek javaslatot azokra a személyekre, akik részesülhetnek ebben a támogatásban. A beadási határidő: 2009 január 15. Jó érzéssel tölt el, hogy van egy olyan alapítvány a megyében, amely segítheti a rászoruló sportolókat.
 
Péntek Sándor (Tatai Tükör)
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió