A KEM SZÖSZ közgyűlése

 
Élénk érdeklődés mellett tartották meg a Komárom-Esztergom Sportszövetségek Szövetsége (KEM SZÖSZ) éves rendes közgyűlését, amelyen az Által-ér völgyi kerékpárút építésének jelentőségéről is szó volt.

Élénk érdeklődés mellett tartották meg a Komárom-Esztergom Sportszövetségek Szövetsége (KEM SZÖSZ) éves rendes közgyűlését, amelyen az Által-ér völgyi kerékpárút építésének jelentőségéről is szó volt. (2012.03.01.)

 

 Horváthy Lóránt elnök beszámolójában értékelte az elmúlt év jelentős rendezvényeit, amelyek közül kiemelkedett a KEM SZÖSZ fennállása 20 éves jubileumi ünnepsége. Ezen az eseményen részt vett a Rajna-pfalzi Sportszövetség népes delegációja is. Az ünnepségen tovább erősödött a két területi egység közötti partnerkapcsolat. Horváthy Lóránt kiemelte, hogy a németek továbbra is sokat segítenek, ez anyagiakban is megmutatkozott.

 – Sajnos bevételi lehetőségeink behatároltak, a pályázat útján elnyerhető pénzek pedig egyre csökkennek – mondta az elnök. – Az NCA-tól régebben még kétmillió forintot is elnyertünk, tavaly mindössze négyszázezer forintot. Ez meghatározta működésünket, nagyon takarékosan kell gazdálkodnunk.

  

A KEM SZÖSZ Tata, Vértesszőlős és Tatabánya önkormányzata mellett negyedik tagja a remények szerint késő őszre elkészülő Által-ér völgyi kerékpárút konzorciumának. 13 éve éppen Horváthy Lóránt ötlete alapján kezdődött meg a kerékpárút tervezése, ehhez viszont pályázati pénzre volt szükség, amelyet tavaly el is nyert a három település.

 Az elnök ismertette, hogy hamarosan készen lesznek a kivitelezési tervek, és akkor kilehet írni a közbeszerzési eljárást. A kerékpárt három hónap alatt elkészülhet, és két híd is épül majd a szakaszon. Mivel a pályázat csak a külterületi részre biztosítja a pénzt, így Tata belterületén, 200 méteres szakaszon a helyi önkormányzat állja a költségeket. Ugyanígy lesz Tatabányán is.

Rónai Ferenc, a kerékpáros szövetség elnöke, aki kiváló pályázatíró, felhívta a jelen lévő tagszövetségek vezetőinek figyelmét, a pályázati lehetőségekre, de az adó egy százalékát felajánlók megkeresése is jó bevételi lehetőségnek mutatkozik. Minden kicsit meg kell becsülni.

   Rónai Ferenc a jó példákat is megemlítette. Ilyen volt az elmúlt évben a tatai Horváth Zoltán vezette természetjáró szövetség, amely a Magyar Olimpiai Bizottságtól nyert el 1 400 000 forintot, de támogatót talált a Gerecse 50-re is, amelyre három éven át 500-500 ezer forintot kap egy nagy hazai sportszerforgalmazó cégtől.

 Szappanos István, a kézilabda-szövetség elnöke a partnerkapcsolatok fontosságát hangsúlyozta, de nem rejtette véka alá, hogy egyre nehezebb az anyagiakat előteremteni. Áprilisban a fiú és egy leány serdülőválogatottal Rajna-Pfalzban vesznek részt a hagyományos nemzetközi tornán. A kísérőkkel együtt negyvenketten utaznak, és csak a busz költsége közel egymillió forint.

 Örvendetes a kosárlabda szövetség megújulása. Gurszki Géza és Kláris Zoltán agilis szervező munkájának köszönhetően már megyei bajnokságot is tudnak rendezni több mint 10 csapat részvételével.

   Péntek Sándor

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió