Vége az olasz szappanoperának!

 
Miután a Tatabánya FC együttesét működtető gazdasági társaság nem rendezte több mint három millió forintos tartozását az Agora Nonprofit Kft. felé, a városi sportlétesítményeket üzemeltető cég az adósság fennállásáig nem biztosítja a Grosics Gyula Stadion használatát a futball klub számára. (2017.03.05)

Bedőlt az olasz

Az egyesület többségi tulajdonosa, az olasz kézben lévő AGS Sport 23 Kft. többszöri felszólítás ellenére sem rendezte tartozását - sem az Agora Nonprofit Kft., sem más városi cégek felé, akik irányába szintén jelentős adósságot halmozott fel. A cég a klub törvényes működését sem biztosította, ennek köszönhetően tegnap az eddig is eredménytelenül működő Felügyelő Bizottsági tagok is lemondtak pozíciójukról.

Az olasz tulajdonos az elmúlt időszakban a közösségi médiában többször is egyértelművé tette: kész lenne a tatabányai labdarúgó utánpótlást is ellehetetleníteni saját céljai érdekében. A város vezetése mindent megtesz a törvényes rend helyreállításáért, szem előtt tartva a tatabányai labdarúgás hosszú távú érdekeit, és maximálisan kiáll az utánpótlás-nevelés mellett.

A Massimiliano Caroletti vezette AGS Sport 23 Kft. 2015 szeptemberében azt vállalta, hogy hozzájárul a Tatabánya FC Kft. tőkerendezéséhez, illetve a későbbiekben finanszírozza a játékosok és a szakmai stáb juttatásait. További jövőbeni célként fogalmazták meg az együttes magasabb osztályban való szerepeltetését, melynek eléréséhez a szükséges infrastrukturális hátteret és az utánpótlásbázis működtetését a város biztosítja.

Az önkormányzat, amely nagy reményeket fűzött az olasz tulajdonostárs szerepvállalásához, az elmúlt másfél évben folyamatosan teljesítette kötelezettségeit: átutalta a 25 millió forintos vállalását, támogatja a felnőtt csapatot, az utánpótlás-nevelő Tatabánya Futball Club Egyesületet és fenntartja a sportlétesítményeket - ellentétben az AGS Sport 23 Kft.-vel, amely több tízmillió forintos adósságot halmozott fel az elmúlt másfél évben. Ez mostanra tarthatatlan állapotot idézett elő a klubnál: a szakmai stáb és a játékoskeret nagy része távozott, az elmúlt két bajnoki mérkőzésre a Tatabánya FC csapata nem állt ki, miközben a távozók közül többen is feljelentést tettek vagy végrehajtást kezdeményeztek az egyesület ellen.


tatabanya.hu

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió