Több tíz millióval tartozik az olasz tulajdonos

 
Szűk egy esztendő telt el azóta, hogy az olasz tulajdonú AGS Sport 23 Kft. 70 százalékos tulajdonrészt szerzett az FC Tatabánya együttesét működtető gazdasági társaságban. A külföldi befektetőtől Tatabánya Önkormányzata a helyi futball fejlesztésében jelentős szerepvállalást várt el, ehelyett azonban az elmúlt időszakban csupán aggasztó jeleket tapasztal a klub körül. (2016.08.09)

Massimiliano Caroletti


A Massimiliano Caroletti vezette cég tavaly szeptemberben azt vállalta, hogy hozzájárul a Tatabánya FC Kft. tőkerendezéséhez, illetve a későbbiekben finanszíroznák a játékosok és a szakmai stáb juttatásait. További célként fogalmazták meg hosszú távon az együttes magasabb osztályban való szerepeltetését, melynek eléréséhez a szükséges infrastrukturális hátteret és az utánpótlás-bázis működtetését a város biztosítja.

 

Tatabányán nagy múltja van a futballnak, az elmúlt több mint egy évszázadban sok örömet szereztek a szurkolóknak a csapatban megfordult kiváló játékosok. Az FC Tatabánya sajnos egy ideje hullámvölgyben van, tavaly már az is kérdéses volt, hogy megállja-e a helyét az NB III-ban. Nagy reményeket fűzött hát a város önkormányzata az új olasz tulajdonostárs színre lépéséhez.


Az önkormányzat teljesítette az összes vállalását, az AGS Sport 23 Kft. azonban nem, sőt, adósságai meghaladják az 50 millió forintot. A klub nevezése az NB III-ba az utolsó pillanatig kétséges volt a jelentős adótartozás miatt.


A patinás klub jövője azon múlik, miként fogja teljesíteni a szerződésben vállalt kötelezettségeit az új tulajdonos. A város továbbra is elkötelezett a sport és benne a futball támogatása iránt, a megállapodásban foglaltak értelmében, az utánpótlás és az infrastruktúra fejlesztése mellett az NB III-as klubot is támogatja, de ennek feltétele a jelenleg átláthatatlan gazdálkodás rendbetétele.


Az önkormányzat szerint a médiaakciók helyett a klubvezetésnek inkább a pénzügyi helyzet rendezésére kellene koncentrálnia.


Tatabánya Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió