Szabó György lett Tatabánya díszpolgára

 
A bányász múltunk élőt tisztelegve, városunkban minden évben Szent Borbála a bányászok, védőszentjének napján adjuk át városunk legrangosabb elismeréseit. A Bányász legendás játékosa lett Tatabánya Díszpolgára (2018.12.04)  


"Nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy idén a Jászai Mari Színházban tartott ünnepi közgyűlésen Szabó Györgynek, a legendás tatabányai futballistának adhattam át Tatabánya Megyei Jogú Város Díszpolgári címét, amit áldozatos munkájának elismeréseként, magas szintű szakmai tevékenységéért, példamutató életútjával érdemet ki.

Gyuri 1965- től volt meghatározó labdarúgója a Tatabányai Bányásznak. Nem kevesebb, mint 510 alkalommal öltötte magára a kék- fehér mezt az első osztályban, majd később öt éven át volt a csapat technikai vezetője. 18 éven keresztül örvendeztette játékával a tatabányai szurkolókat, mialatt jobbszélsőként és jobbhátvédként összesen 75 gólt szerzett az élvonalban.. 1974-ben Közép Európa Kupa győztes, emellett a Magyar Válogatott játékosa. Példaértékű magatartásával a mai napig képviseli és adja tovább fiatalok tucatjainak azt a tudást, amivel ő maga is elérte ezt a kimagasló eredményt. Olyan jeles kitüntetések birtokosa, mint a Fair Play díj, a Bányász Szolgálati Érdemérem, az Ezüst Turul díj. A Megyei Príma díj különdíjasa, valamint a 2014-től a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje birtokosa."


Kancz Csaba

 

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió