Labdarúgó vb-selejtező: Csoda a második félidőben

 
 A magyar labdarúgó-válogatott a 3. vb-selejtező mérkőzésén megszerezte első győzelmét az 1. csoportban. A mieink a második félidőben leiskolázták az addig a csoport élén álló albánokat. (2008.10.11.)
A magyar labdarúgó-válogatott a 3. vb-selejtező mérkőzésén megszerezte első győzelmét az 1. csoportban. A mieink a második félidőben leiskolázták az addig a csoport élén álló albánokat. (2008.10.11.)
 
Magyarország – Albánia
2-0 (0 -0)
Puskás Ferenc Stadion: 20 000 néző.
Vezette, Claudio Circhetta (svájci), asszisztensek: Manuel Navarro, Beat Hidber (svájciak).
Magyarország: Fülöp – Szélesi, Vanczák, Juhász, Bodnár, Dzsudzsák, Dárdai, Hajnal (Buzsáki 61. perc), Halmosi, Huszti, Torghelle (Rudolf a 91. percben). Szövetségi kapitány: Erwin Koeman.
Albánia: Beqaj – Beqiri (Kapllani 74. perc), Curri, Dallku, Vangjeli (Hyka 54. perc), Cana, Duro, Agolli, Lala, Skela, Bogdani. Szövetségi kapitány: Arie Haan.
 
Óvatos játékkal kezdődött a mérkőzés. Egy Fülöp-védés volt az első esemény, majd a másik oldalon Hajnal került igen ígéretes helyzetbe, de rosszul eltalált lövését blokkolták az albán védők. Az eddigi két vb-selejtezőn többet mutatott a magyar válogatott, most olykor kapkodva, elképzelés nélkül futballoztunk. De a 20. percben ez még nem bűn. Sőt, lehet rossz játékkal is nyerni. És ezen a meccsen most ez a legfontosabb. Ami még szembetűnő: rettentően hiányzott a mieinknél Gera Zoltán, aki két sárga lapja miatt volt kénytelen kihagyni a találkozót.
A 36. percben 20 méterről lőtt Skela kapura, a labda a felső lécet érintve kötött ki a kapu mögött,majd a 38. percben Huszti került ígéretes helyzetbe, ám az utolsó pillanatban megelőzték az albán védők.
A 44. percben Bodnár került óriási helyzetbe egy igen szép akció végén (Dárdai pompás átadása után), ám a kapusba vezette a labdát a bal oldali ötös sarkánál. Kár, hogy nem sikerült a befejezés.
 
A LEGFONTOSABB PILLANAT. A 48. percben Huszti bal oldali igen pazar beadásra Torghelle remekül érkezett, és a kimozduló albán kapus felett a hálóba fejelt 1–0. Torghelle, akit a szünetben a kívülálló „szakemberek” (jóakarók) lecseréltek volna. És ismét ő veszélyeztetett. Az 58. percben előrevetődve fejelt szorongatott helyzetben kapura, de a labda nem sokkal elkerülte a jobb sarkot. A 63. percben Huszti a megszerzett labdával kapu felé iramodott, 18 méteres kellemetlen lövését Beqaj védte.
A 68. percben Torghelle lőtt a bal oldalról, Beqaj bravúrosan szögletre hárította a labdát. A 74. percben Huszti a jobb oldali, ravasz szabadrúgását védte Beqaj.
És jött a mennyország. A ragyogó második félidei magyar játék meghozta a gyümölcsét. A 81. percben a bal oldalról elvégzett sarokrúgás után Juhász a másik oldalon érkező védő Beqaj lábai között a hálóba fejelt, (2–0). 83. Afgolli mintegy 45 méterről kapura lőtt, a kinn álló Fülöp fölött átszállt a labda, amely a felső lécről pattan az alapvonalon túlra.
A 89. percben Torghelle mellel előkészítette a labdát Buzsákynak, aki 25-ről kapura bombázott, az albán kapus szépen hárította a kellemetlen lövést.
 
Erwin Koeman: – Köszönöm a közönség támogatását, nagyon sokan eljöttek támogatni bennünket. A második félidei jó játékunkkal megérdemelten győztünk. A bal oldalon szerettem volna, ha megsebezzük az albánok védelmét, és ez be is jött, mert mind a két gólunk onnan indult el.
 
 
A csoport további eredményei
SVÉDORSZÁG–PORTUGÁLIA 0–0 
Solna. V: Rosetti (olasz)
SVÉDORSZÁG: Isaksson – M. Nilsson, Majstorovic, P. Hansson, Safari – D. Andersson, Källström, S. Larsson, Holmén – Elmander, Ibrahimovic. Szövetségi kapitány: Lars Lagerbäck
PORTUGÁLIA: Quim – Paulo Ferreira, Pepe, Bruno Alves, Bosingwa – Fernando Meira, Raúl Meireles, Joao Moutinho – Nani (Danny, 85.), Hugo Almeida (Quaresma, 63.), Cristiano Ronaldo. Szövetségi kapitány: Carlos Queiróz
 
 
DÁNIA–MÁLTA 3–0 (2–0) 
Koppenhága. V: Paniasvili (grúz)
DÁNIA: Sörensen – Laursen, Agger, Bögelund, Kahlenberg – Rasmussen, D. Jensen, Poulsen, Rommedahl – S. Larsen, Nordstrand. Szövetségi kapitány: Morten Olsen
MÁLTA: Haber – Azzopardi, Briffa, Caruana, Dimech – Woods, Schembri, Xuereb, Agius – Mifsud, Pace. Szövetségi kapitány: Dusan Fizel
G: S. Larsen (10., 47.), Agger (29. – 11-esből)
 
  
AZ 1. CSOPORT ÁLLÁSA
1. Dánia
 
 
3
2
1
6–2
+4
7
2. Svédország
 
 
3
1
2
2–1
+1
5
3. Portugália
 
 
3
1
1
1
6–3
+3
4
4. Magyarország
 
 
3
1
1
1
3–2
+1
4
5. Albánia
 
 
3
1
1
1
3–2
+1
4
6. Málta
 
 
3
3
0–10
–10
0
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2008. 10. 15 (szerda) 19.15., Sport 2: Málta – Magyarország vb-selejtező.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió