Labdarúgó NB II.: Hét meccse veretlenek

 
 Az NB II 10. fordulójának Nyugati csoportjában, a zárómérkőzésen a Lombard Pápa FC a Tatabányát fogadta, és jó  mérkőzésen végül 1–1-es döntetlent ért el. A mérkőzésnek pikantériát kölcsönzött, hogy a pápaiak jelenlegi tulajdonosa, Bíró Péter 11 éve még éppen Tatabányán szállt be cégével a Lombarddal a honi futballba, ahol aztán öt évet töltött el.
Az NB II 10. fordulójának Nyugati csoportjában, a zárómérkőzésen a Lombard Pápa FC a Tatabányát fogadta, és jó  mérkőzésen végül 1–1-es döntetlent ért el. A mérkőzésnek pikantériát kölcsönzött, hogy a pápaiak jelenlegi tulajdonosa, Bíró Péter 11 éve még éppen Tatabányán szállt be cégével a Lombarddal a honi futballba, ahol aztán öt évet töltött el.
 
 
LOMBARD PÁPA TERMÁL FC–TATABÁNYA FC
1–1 (1–1)
 
 
Pápa, 1300 néző. Vezette: Kovács G. (Huszár, Szabó P.)
 
PÁPA: Szűcs L. – Fehér Zs., Farkas A., Kovács Sz., Tóth G. – Varga G., Schrancz, Imrik, Gyömbér (Venczel, 80.) – Rebryk, Szabó Zs. (Germán, 64.). Vezetőedző: Kovács László
TATABÁNYA: Dénes – Almási, Nagy Cs., Mátyus, Gellér – Kollár, Farkas V., Vass N., Béres – Flores (Vámosi, 90.), Faragó (Kertész, 74.). Vezetőedző: Octavio Zambrano
 
Gólszerző: Farkas A. (11-esből, 1–0) az 5. ill., Faragó (1–1) a 30. percben.
 
Rangadót játszott az FC Tatabánya az NB II 10. fordulójában Pápán. Mindkét csapat remek formában volt a találkozó előtt. Az összecsapás esélyese a hazai pályán játszó és az idény elején a feljutást célul kitűző Lombard volt. A meccsen nagyon hamar előnyhöz jutottak a hazaiak. A 4. percben a játékvezető a 11-es pontra mutatott, amikor Mátyus János buktatta Gyömbért. A büntetőt Farkas Attila értékesítette. A bekapott gól nem fogta meg a vendégeket és megpróbáltak minél hamarabb kiegyenlíteni. Mindkét oldalon adódtak lehetőségek. A 30. percben egy szöglet után Flores- Faragó összjáték után, az utóbbi a hosszú sarokba gurította a labdát. 1:1-re módosítva az eredményt. A második játékrészben védekezőbb stílusban játszott a Tatabánya, és kontrákból próbáltak meg betalálni. Nagyon nagy csata folyt a pályán, sokszor a durvaság határait súrolta egy-egy megmozdulás. Mindkét oldalon adódtak lehetőségek. A nagyobb lehetőségek a pápaiak előtt adódtak, de az utolsó pillanatokba vagy egy játékos vagy a megint remekül védő Dénes Zsolt hiúsította meg a befejezést. Az utolsó percekben nagy nyomás alá került a Bányász kapuja, de a szervezett védekezés miatt, nem tudtak gólhelyzetig eljutni a hazaiak. Az utolsó percben még szögletből eredményes lehetett volna a tatabányai együttese, de a jól kijövő Szűcs Lajos kiütötte a labdát. Ezzel vége is lett az összecsapásnak. A kilátogató 1000 néző remek, harcos mérkőzést láthatott. A kék-fehér alakulat ezzel a döntetlennel már 7 meccs óta tartó veretlenségi sorozattal büszkélkedhet. Jövőhéten szombaton a Győr II. látogat majd a Ságvári Endre úti stadionba.
Kovács László: – Jól felkészített Tatabánya ellen játszottunk, de ezt a mérkőzést meg kellett volna nyernünk, az első félidőben több helyzetet is elhibáztunk. A második félidőben óriási küzdelem folyt, s a hajrában sem tudtunk gólt rúgni a betömörülő tatabányai védelemnek.
Octavio Zambrano: – Tudtuk, hogy erős ellenfél vár ránk, olyan mérkőzés volt, ahol helyenként jó futballt is láthattunk, jó iramú mérkőzésen azonban a küzdelem, az akarás, a csúszás-mászás érvényesült. Nagyon örülünk a döntetlennek.   (www.tatabanyafc.hu)
 
   
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió