Labdarúgás: Forró közgyűlés várható

 
  2008. 05. 23-án, 17 órától tartja rendkívüli tisztújító közgyűlését a Komárom-Esztergom Megyei Labdarúgó Szövetség (KEM LSZ). Tatabányán, a Jubileum-parkban lesz a minden bizonnyal forró légkörű fórum. (2008.05.22.)  

Labdarúgás: Forró közgyűlés várható

 

2008. 05. 23-án, 17 órától tartja rendkívüli tisztújító közgyűlését a Komárom-Esztergom Megyei Labdarúgó Szövetség (KEM LSZ). Tatabányán, a Jubileum-parkban lesz a minden bizonnyal forró légkörű fórum. (2008.05.22.)

 

Mint ismeretes, a KEM LSZ elnöksége felbomlott, ezzel szükségessé vált a tisztújító közgyűlés összehívása. Először úgy tűnt, hogy az elnöki posztért egymaga Lévai Ferenc (a régi elnök) száll majd „küzdelembe”, aztán bejött a képbe az esztergomi Baranya István. Ő képviseli a két pártra szakadt egykori elnökség zúgolódó szárnyát. Izgalmas, szenvedélyes és viharoktól sem mentes közgyűlés várható. Új elnökég lesz, annyi már bizonyos, és az előzetes felmérések szerint Lévai Ferenc elnöki posztjának „megerősítése” várható. Ami viszont a sportágnak nem használ: a közgyűlés előtt olyan e-mailon történő levelek váltották egymást, ami méltatlan a volt elnökség egyes tagjaihoz. Már csak azért is, mert éveken át a nagy békesség, a nyugalom jellemezte ténykedésüket. Minden ment a maga útján, akkor még az elnökség tagjai a nagy-nagy egységben is úgy gondolták, övéké a legjobb szövetség az országban. Csakhogy a barátság is olyan mint a szerelem, egyszer elhomályosodnak az érzelmek. Elég volt most egy MLSZ határozat, miszerint aki bizottságot vezet, az nem lehet elnökségi tag. Imrő János főtitkár, mindjárt érvényt is akart szerezni a kötelező utasításnak, ám ez természetesen nem tetszett az elnökégben is ténykedő bizottsági vezetőknek (A bizottságok vezetői pénzt kapnak ezért a munkáért, ezért is találta az MLSZ összeférhetetlennek az elnökségi tagsággal.)

Nos, kusza ez az egész, de akinek egy kis logikája van, tudja, hogy mire megy ki a játék. A sértődöttség, a volt barát, Imrő János meggyalázása, sárba tiprása. A jó érzésű embert a hányinger kerülgeti.

Hosszú évekig nem halottunk mást, csak a KEM LSZ dicséretét. Amolyan belső erősítésnek tűnt mindez. Kiderült, amíg abba az irányban halad a hajó, ami nekem jó, akkor az mindenkinek tűnjön jónak. A kérdés: valóban olyan jól ment a szövetség szekere, ahogy az igen egységesnek tűnő, és szinte mindenben szolgai módon egyetértő elnökség hirdette, vagy inkább önámítás volt az egész? Nézzem mindenki a tükörbe. Lehet, hogy 2008. 05. 23. sötét nap lesz a KEM LSZ életében? Személyeskedésektől sem mentes, sértő kirohanásoktól hemzsegő, viharos közgyűlés várható. Bár ne úgy lenne…

 A tisztújító közgyűlésre készülődés jegyében az „ellenzék” elnökjelöltje, Baranya István a 24 Órában mondta el véleményét „Rendet tenni a káoszban” címmel. Két nap múlva Lévai Ferenc reagált az írásra („Szekértáborokból nem lesz foci”) Ezeket közöljük alábbiakban. Az olvasó bizonyára dönteni tud arról, hogy melyik félhez áll közelebb az igazság.
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió