Foci NB II.: Minden jó, ha a vége jó

 
 A labdarúgó NB II., Nyugati csoportjában befejeződött az őszi szezon. Az utolsó meccsen az FC Tatabánya 3-2-re verte a Baját, ezzel dicséretes teljesítményről beszélhetünk a záráskor. Tavasszal még jobb eredmény várható a megyeszékhelyiektől. (2008.11.15.)
A labdarúgó NB II., Nyugati csoportjában befejeződött az őszi szezon. Az utolsó meccsen az FC Tatabánya 3-2-re verte a Baját, ezzel dicséretes teljesítményről beszélhetünk a záráskor. Tavasszal még jobb eredmény várható a megyeszékhelyiektől. (2008.11.15.)
 
FC Tatabánya – Bajai LSE
3–2 (3–1)
 
Tatabánya, 800 néző. Vezette: Farkas Á. (Ortó, Márkus)
FC TATABÁNYA: Dénes – Almási, Vámosi (Nagy Cs., 70.), Mátyus, Gellér – Kollár, Farkas V., Vass N. – Kertész (Jakab J., 66.), Flores, Dombai V. (Nagy R., 82.). Vezetőedző: Octavio Zambrano
BAJA LSE: Baranyai – László M. (Gyenei, 65.), Mitasz, Zsók – Jenei L. (Rozsi, 68.), Trucz, Hernádi (Késmárki, 86.), Logó – Da Silva, Papp P., Nagy E. Vezetőedző: Goretich Gábor
Gólszerzők: Gellér (1–0) a 7., Flores (2–0) a 12., Da Silva (2–1) a 18., Dombai V. (3–1) a 36., Nagy E. (3–2) a 66. percben
Kiállítva: Vass N. (buktatás után második sárga lap) a 76. percben
 
Nehéz mérkőzés várt a csapatra, mivel a jó erőkből álló Bajával kellett megküzdeni a győzelemért. A 7. percben Kollár Dániel szögletét követően nagy kavarodás alakult ki a kapu előtt, előbb Mátyus János fejelte kapufára a labdát, majd jött Gellér Gábor és megszerezte a vezető gólt. Pár perccel később Flores csípet el egy haza adott labdát, a kapus és a védő között a hálóba helyezett. Ezzel már 2-0-ra vezetett a hazai gárda. Ekkor még úgy tűnt könnyű mérkőzés lesz. A 18. percben az egész összecsapáson remekül játszó Da Silva szépített. Ezek után felpörögtek a tatabányaiak, és sorra dolgozták ki a helyzeteket. Először Vámosi Csaba majd Vass Norbert lövése okozott gondot a vendégeknek. A félidő vége előtt újból eredményes volt a Tatabánya, ezzel visszaállt a két gólos különbség. Vass Norbert beadását Dombai Viktor juttatta a hálóba. Ez a találat volt a fiatal csatár első felnőtt bajnoki mérkőzésen szerzett gólja. Gratulálunk neki és reméljük még sok fogja követni. A második játékrész elején is a hazai alakulat irányította a játékot, de aztán feltámadtak a vendégek és sorra dolgozták ki a helyzeteket. A 67. percben De Silva volt újból eredményes. A bekapott gól után a Tatabánya játéka kissé kapkodóvá vált. Sokszor a meccs hősének is nevezhető Dénes Zsolt hatalmas bravúrjai kelletek, ahhoz hogy ne legyen nagyobb baj.
   A 76. percben egy buta szabálytalanság után megkapta második sárgáját is Vass Norbert, így a kiállítás sorsára jutott. Nagyon nehéz utolsó 15 perc állt a hazai csapat előtt. Több nagy helyzete is volt a Bajának, de ezeket vagy Dénes Zsolt védte, vagy a befejezésben adódtak hibák. Nem sikerült már újabb gólt szereznie a vendégeknek, így maradt a 3-2-es végeredmény.
 
 A találkozót a felemásan játszó FC Tatabánya nyerte és ezzel a győzelemmel feljött 6. helyre a tabellám Miután a Győri ETO II. elleni mérkőzés óvását elfogadta az MLSZ, sőt a három pontot is az FC Tatabányának ítélte, a bányászvárosiak a 4. helyre ugorhatnak a tabellán. Most azonban még várni kell, mert a győrieknek lehetőségük van a fellebbezésre, ami viszont veszett fejsze nyele, vagyis nincs értelme a további próbálkozásoknak.  Azt azért el kell mondani, ha nincs a tatabányaiak ötmeccses gyenge szériája (sorozatos 1-0-s vereségek), akkor most az első helyhez közel várhatná a tavaszi folytatást. Mindezek ellenére dicséretet érdemel Octavio Zambrano legénysége, amely a nagy nyári változások után is jól helytállt az őszi szezonban.
 
Octavio Zambrano: – Voltak mérkőzéseink, ahol jól futballoztunk, de nem szereztünk pontot. Ma a második félidőben bármi történhetett volna, de nyertünk, és ennek örülök.
Goretich Gábor: – Sajnos csak a második félidőben kezdtünk el igazán futballozni. Ma nemcsak az ellenféllel kezdett megküzdenünk.
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió